Fájdalommentes gyantázás? Igen, ma már létezik!

Joy Magazin

A gyantázás során a bőr felső hámrétege is megsérült. EDDIG! Ma már olyan kíméletes gyanták léteznek, amelyekkel nem kell azt a fájdalmat átélned, mint korábban!

Ha lemaradtál a legutóbbi TV2 TestŐr című műsorról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Kíméletes is lehet már egy szőrtelenítés!

A korábbi gyantázási eljárásoknál sokszor sérült a bőr felső hámrétege. Manapság már léteznek olyan kíméletes gyanták, amik összetételükből adódóan csak a szőrre tapadnak, így nem csak sérülésmentes az alkalmazásuk, de az eltávolításuk is kevésbé fájdalmas.


Bőrünket is táplálni kell vitaminokkal!

A szervezet vitaminpótlása tavasszal talán még fontosabb. De nem csak a szervezetünknek, de a bőrünknek is elengedhetetlen a vitaminpótlás. A szakértők azt ajánlják, a vitaminpótlást komplex formában vigyük be a szervezetbe, mert azzal segítjük a hatóanyagok felszívódását.


A napfény kettős hatása!

A napfényre sokan úgy gondolnak, hogy veszélyes, ártalmas és muszáj védekezni ellene. Fontos, hogy a kritikus időszakokban ne menjünk napra, de a napfény áldásos hatásáról sem kell megfeledkezni. Jó ha tudjuk, hogy aki rendszeresen napfürdőzik, az kb. tízszer több rákos megbetegedés kialakulását akadályozza, mint amennyi melanómás megbetegedést okozhat a napfény.


Haj, bőr, köröm!

A haj, a köröm és a bőr fontosságáról kérdeztük Bereczky Zoltán színművészt és Konkoly Ági szépségkirálynőt. Míg Ági számára a bőrápolás a legfontosabb, Bereczky Zoli elárulta, hogy milyen rossz szokásáról igyekszik leszokni.


Az allergia kialakulásának oka!

Miért van az, hogy egyre többen lesznek allergiások? Nem a pollenek hatása erősödik, se nem a poratkák lettek kártékonyabbak. Az egyik oka annak, hogy az allergia mára már népbetegség a civilizáció. Na de akkor mit tehetünk? Milyen típusú megoldások léteznek ma már?


Maratonfutóknál gyakoribb a melanómás betegség kialakulása!

A maratonfutóknál viszonylag gyakoribb a melanómás betegségek kialakulása. Természetesen mivel hosszabban vannak kitéve a napfénynek, így a túl hosszan tartó UV sugárzás is elősegíti a melanóma kialakulását. De ezen kívül a bőrfelület immunrendszerét is legyengíti, így nehezebben áll ellen a bőrrák kialakulásának.


Nem csak a divat a fontos a ruhaválasztásnál!

Fontos, milyen anyagösszetételű ruhákat hordunk. Hiszen míg a műanyag alapanyagú ruhákban nehezen lélegzik a bőrünk. Inkább a természetes alapanyagú ruhákat részesítsük előnybe, ilyen például a pamut, de a viszkóz is, ami a természetben megtalálható cellulózból vegyi eljárással készített termék, tehát kellemes viselet a bőrnek még a legnagyobb melegben is.


Fogápolási trükkök!

Sokan nem tudják, de nem csak a fogmosás fontos a jó fogápoláshoz. 18 éves kor után szinte elengedhetetlen, hogy fogselymet is használjunk, 40 éves kor fölött pedig egyéb fogtisztító eszközök használata is szükséges az épp fogak megtartásához.


Mit tesznek az egészségükért a sztárok!

Köböl Anita és Joshi Bharat arról mesélt, hogy ők mit tesznek az egészségükért. Míg Anita rengeteget mozog, Joshi Bharat a szellemi kiegyensúlyozottságban hisz.