4 dolog, ami nem jöhetett volna létre nők nélkül

Léderer Fruzsina

Bizony, köztük van a férfiak egyik legkedvencebb dolga is.

Olyan csodálatos dolgok feltalálása köthető nők nevéhez, amelyeket minden férfi kifejezetten szeret. Jó pár ilyet tudunk felsorolni, de most azt a négyet emeljük ki, amelyek egy kicsit meglepőek, hogy nem egy pasi fejéből pattantak ki.

Sör

Sok férfi gondolhat a nőkre köszönettel, mikor egy meleg nyári napon egy korsó hideg sört iszogat, ugyanis a történelmi kutatások szerint brit nők otthon főzték a sört, és akkoriban a pasik még nem is konyítottak az elkészítéséhez. Erre azért koccinthatunk.

Wifi

Hoppá! Nem netezgethetnénk akárhol, ha Hedy Lamarr nem intézi ezt el nekünk. A hölgy nagyon unatkozott már Hollywoodban, ezért tudományokat kezdett tanulni, és a II. világháború alatt kifejlesztette a wifi elődjét az amerikai hadsereg részére.

Harry Potter

Hát persze, hogy mindenki tudja, de most tuti, hogy te is a fejedhez csapsz. A világ egyik legnépszerűbb könyvét is nő írta, bár sokáig senki sem tudta, hogy női nevet rejt a J.K. rövidítés a Rowling vezetéknév előtt. 70 nyelvre fordították le a nagy művet, és a világ lakosságának majdnem fele olvasta a könyveket.

Monopoly

Olyan ember nem létezik talán, aki nem hallott még a Monopoly-ról. A világhírű társasjáték egy nő ötlete volt, de mégis egy férfi zsebelte be érte az elismeréseket. Elizabeth Lizzie Magie 1903-ban elkészítette az első verziót, de 30 évvel később Charles Darrow egy kicsit továbbfejleszette, majd elkészült a ma is ismert játék.

Olvasd el ezt is!
15 megdöbbentő és felháborító törvény, ami a nőket sújtja a világ különböző pontjain

Nos, köszi, csajok!