A farmer ezer arca idén tavasszal

Lakatos Márk

Az utóbbi időben láttunk mindent a farmereknél – volt roncsolt szár, magas derék, rövidre vágott culottes fazon és még a bootcut is visszaköszönt. De mi jöhet ezután? Mit tartogathatnak még nektek a farmertrendek?

Farmernadrágok

A múltkor a Facebookon számon kértétek rajtam, hogy ha azt mondtam, nem divatosak a skinny nadrágok, akkor miért kaphatóak még mindig a boltokban? A válasz nagyon egyszerű, Drágáim, természetesen a testhezálló fazonok nem fognak eltűnni, mostanra annyira beivódtak a ruhatárunkba, csupán annyi a helyzet, hogy van, ami most ennél trendkövetőbb. Csinos még mindig lehetsz egy slim-cut fazonban is, sőőőőt! ;)

Ami viszont nagyon en vogue, azok a merevebb, vintage hatású anyagok, a klasszik 80-as éveket idéző farmerek. Lehet, hogy egy kicsit tovább tart betörni ezeket a vastagabb anyagokat, de sokszor előnyösebben formálják az alakot.

És itt vannak egy ideje plusz opcióként a szélesebb, rövidebb szárak is a bokáig érő verzió helyett – ismét mondom, akkor vedd meg, ha tudod (és van mivel) viselni. A lazán szűk cropped vagy esetleg sajátkezűleg felhajtott verzióval sincs persze semmi gond. A lényeg, hogy tavasszal kivillanjon a csinos bokátok! ;)

Farmerszoknya

Végre! – mondjátok sokan, legalábbis gondolom. ;) Egy újabb nagy kedvenc tér vissza és nem is akárhogy. A hanyagul levágott alj most a legnagyobb divat és a különleges szabásvonalak:

Farmer felsők

Azt mondhatjuk, hogy az utóbbi időben a farmer alapdarab lett a kifutókon, még az előkelőbb divatházaknál is. És nem csak nadrág formájában! Parkák, trencskók, ingruhák, blézerek vonultak ezerféle formában, úgyhogy ti is nyugodtan szerezzetek be mondjuk egy extravagánsabb kabátot vagy inget. Koptatás? Oké! Durva roncsolás az anyagban? Simán! Festékfoltok? Naná! Szegecsek? Még ez is belefér! Hímzés? Kitaláltátok a következő pontot! ;)

Hímzés

Lent is, fent is, mindenhol menő. Keressétek a szép, színes mintákat és dobjátok fel kicsit a sima farmer-póló összeállításokat. Nincs baj azzal sem, ha egy diszkrét dekort választasz, viszont az is teljesen rendben van, ha neked a farmerkabát a tavaszi „statement” darab, ami meghatározza a gardróbodat, és valami elképesztő mintásat viszel haza. Vintage boltokban is érdemes körülnézni! ;)

Nektek melyik a kedvenc farmertrend? Mi az, amit tutira beszereztek idén tavasszal, Drágáim? ;)