Így lesz a konyhai hozzávalókból szépségápoló csodaszer!

Europress
Kata

Ha szereted az otthoni szépségpraktikákat, van pár ötletünk, miket szedj elő a konyhaszekrényből!

Amikor DIY szépségpraktikákról és receptekről van szó, akkor nem kell ám a legkülönlegesebb összetevőkre gondolni. Ha készítettél már így például arcmaszkot vagy hajpakolást, akkor tudod, hogy sokszor inkább a legegyszerűbb, a konyhában is fellelhető hozzávalókból állnak össze a leghatásosabb készítmények. De melyek ezek az alap összetevők és miért olyan hasznosak?

Olívaolaj

Az olívaolaj csökkenti és megelőzi a gyulladásokat, antibakteriális hatású ezért nagyon hatásosan tisztít. Ugyanakkor úgy képes hidratálni aa bőrt vagy a hajat, hogy közben egyáltalán nem zsírosít, inkább a felületek védelmét tudja növelni. Éppen ezért otthoni arclemosókban, vagy akár önmagban pakolásként is használjuk.

Tejtermékek

Legyen szó joghurtról, tejről vagy tejszínről, mindhárom nagyon jól tudja ápolni a bőrt. Egyrészt nyugtató hatásúak, másrészt tejsavat tartalmaznak, ami nagyon jó hámlasztó, így bőrradírokhoz is jól használhatsz tejtermékeket. Mivel a tejsav gyengéd hatású, így érzékeny bőrűeknek is kiváló. A joghurtok egyébként nagyon jól táplálnak és hidratálnak is, azokból szuper feltöltő maszkokat készíthetsz.