6 dolog, amivel tovább rontasz egy szakításon

Getty Images
V. Zsófi

Mintha nem lenne már amúgy is szörnyű a helyzet!

Szinte lehetetlen úgy véget vetni egy párkapcsolatnak, hogy ne sérüljön legalább az egyik fél minimálisan, ráadásul rengetegféleképpen lehet még fájdalmasabbá tenni az élményt. Ezeket próbáld elkerülni, akár te szakítottál, akár veled szakítotak!

Olvasd el ezt is!
Ha ezek a tulajdonságok igazak a mostani pasidra, érdemes elgondolkodnod a szakításon

1. Ne várj sokáig

Ha már 100%-ig biztos vagy abban, hogy meg kell hozni ezt a döntést, akkor egy gyors mozdulattal tépd le a "sebtapaszt". Ígyis-úgyis fájni fog, de ha teheted, ne húzd el a szenvedést!

2. Ne veszekedés közben szakíts

Ne dönts ilyen fontos kérdésben a vita hevében, felfokozott lelkiállapotban! Ha már lenyugodtatok egy kicsit, sokkal objektívebben tudod felmérni a helyzetet.

3. Ne hazudj a szakítás okáról

Talán azt gondolod, hogy megkíméled a szívfájdalomtól azzal, ha szépítesz a dolgon, pedig sokkal könnyebb továbblépni, ha pontosan tudjuk, mi áll a háttérben. Plusz, ha őszinték vagytok, kiderülhet, hogy valamelyikőtök hibás információk alalpján ítélkezett és még talán meg is oldhatjátok a problémát.

Olvasd el ezt is!
Minden idők legjobb és legviccesebb SMS-ezései az exszel

4. Ne hagyj elvarratlan szálakat

Ne mondd azt, hogy csak szünetet akarsz tartani, ha úgy gondolod, hogy a szünet nem fog véget érni. De azt se mondd, hogy talán, ha mások lesznek a körülmények, akkor majd újra összejöttök. Ha úgy alakul, akkor úgyis visszataláltok egymáshoz, felesleges ilyesmit ígérgetni. Légy bátor, és tegyél pontot a végére, ne pont, pont, pontot!

5. Ne égesd fel a hidat magad mögött!

A romkomokban jó drámai jelenet, amikor felgyújtják az exük cuccait, vagy átgondolatlan részeg üzenetet hagynak, de a való életben ezek nem tesznek jót. Ne démonizáld az exedet, mert azáltal elmulaszthatod a lehetőséget, hogy tanulj az általad elkövetett hibákból. Próbáljatok civilizáltan távozni egymás életéből!

6. Ne gyertek össze rögtön újra

Persze vannak kivételes helyzetek, de a kutatások azt mutatják, hogy a szakítás után hamar újra összejövő párok nem maradnak együtt és boldogtalanabbak a kapcsolatban, mint előtte. Csak azért ne gyere vele újra össze, mert fáj a szakítás, különben nagy rá az esély, hogy újra át kell esned rajta!