Ezért imádnivalóak a törpesarkak

Lakatos Márk

Kitten heels, már a neve is rettentően cukin hangzik! Magyarul cicasarkak, de mi törpesarokként használjuk. Talán láttátok, hogy tavaly elkezdtek ismét visszaszállingózni a divatba, de most már nagyon nyomulnak, Drágáim, úgyhogy pattanjatok fel a trendvonatra. Mondok is pár indokot, amiért érdemes vennetek egyet tavaszra-nyárra! ;)

1. Aprócskák, így nem nehéz rajtuk járni, mégis egy kis magasságot adnak. Hát ez úgy hangzik, mint egy álom, igaz? Ráadásul, ha amúgy is magasra nőttél, ezt még nem érzed túlzásnak – Taylor Swift is imádja, és nem véletlenül.

2. Szinte minden trendi darabbal működnek: maxiszoknya, rojtosra szaggatott farmerszoknya, miniszoknya, egyenesszárú farmernaci, pliszírozott szoknya – ami csak eszetekbe jut, még az elegáns melegítőnacis trend is oké!

3. Irodába is jó, randira is jó, sétálgatni is jó, csak túrázáshoz vigyetek váltócipőt!

4. Visszavesz a szexiségből! Ki ne szeretne csinosan, nőiesen öltözködni néha (mindig)? De ha úgy érzed, a szetted már „too much” (például túl mini a miniruha), egy menő kis törpesarkú csoda visszavehet a dögösségből, és máris elegánsan vonzó vagy.

5. Minden alkatnak jól áll – ha megtalálod a megfelelő darabot. Karcsú testalkathoz jól állnak a hegyesebb és a tompább orrú darabok is, vékony vagy tömzsibb sarkakkal. Telt Alma alkatú hölgyeknek a szögletesebb orr hasábsarokkal a vagány, hiszen így tompítjuk a kerekded formákat, telt Körtéknek pedig azt ajánlom, próbáljanak ki több fazont is, de maradjanak a vaskosabb sarkaknál, és ne legyen túldíszített a cipő, hiszen nekik inkább a felsőtestet érdemes hangsúlyozni. Ezek persze tippek, ha valami nagyon menőt találsz, amibe beleszeretsz, ne hagyd ott, ha istenien áll.

Remélem, sikerült rábeszélni benneteket arra, hogy legalább egy esélyt adjatok neki! ;) Válogattam is nektek néhány szemet gyönyörködtető darabot – vintage hatásút, modern ezüstöset és klasszikusat is: