6 dolog, amit soha nem tehetsz meg a körmöddel

Léderer Fruzsina

Vigyázat, ezek a dolgok nagyon ártanak neki!

Jegyezd meg jól a következő néhány dolgot, de csak azért jegyezd meg, hogy utána elfelejthesd őket örökre, ugyanis rettentően ártanak a körmeidnek. Ha egészséges és szép kezekre és körmökre vágysz, hagyj fel a rossz szokásokkal!

1. Sose tépkedd le a maradék lakkot!

Nagyon bosszantó, mikor lepattog a lakk, és emiatt úgy néz ki a kezed, mint aki sosem ápolja. Ilyenkor vonzó ötletnek tűnik lekaparni a maradék lakkot, hogy ne szúrja mindenki szemét a kopott körmöd, azonban ezzel nagyon rosszat teszel: a körmöd legfelső rétegét is lehúzod a lakkal együtt. Várd meg, amíg hazaérsz, és mosd le.

2. Ne vagdosd a körömágy bőrödet!

Ha nem túl szép épp a körömágy bőröd, csak pálcikával dologasd vissza, illetve A-vitamin olajjal vagy argánolajjal kenegesd, de sose vágd vissza, ugyanis csúnyán túlvághatod, felszakadhat.

Sose használj körömlakklemosóval felturbózott lakkot!

Ha egy lakk beszáradt, azt bizony ki kell dobni. Felesleges hozzáöntözni bármit, hogy hígabb legyen, ugyanis az eredmény így is csomós lesz, ráadásul lejárt szavatosságú, higított lakkot kensz ilyenkor magadra.

4. Ne áztsd meleg vízben a kezedet!

Manikűr előtt puhítani akarsz a bőrödön? Sose sima vizet alkalmazz, ettől csak kiszárad a bőröd. Sokkal jobb, ha puhítás céljából inkább olajjal kenegeted be a körmöd körüli bőrt.

5. Sose rágd meg!

Ha letörik a körmöd, és nincs nálad reszelő, a farmerodon húzd végig párszor, ez szépen kiegyenlíti a törést. A rágást a legvészesebb letöréskor se alkalmazd, a farmeros trükk épp annyira helyreteszi a törött körmöt, amennyire kell.

6. Ne reszelj fel-le!

A reszelőt kizárólag egy irányba mozgasd, ettől lehet egységes, lekerekített és egészséges a körmöd vége. Sose rángasd jobbra-balra a reszelőt, mert attól hajlamosabb lesz a törésre.

Olvasd el ezt is!
10 dolog, amire tuti rákattansz, ha elkezdesz manikűröshöz járni

Ugye megjegyezted?