4 párkapcsolat-gyilkos, és a megoldás arra, hogyan menekülhetsz meg tőlük!

Getty Images
Birta Brigi

Bármennyire is jól működik egy kapcsolat, vannak olyan momentumok, amik szép lassan tönkretehetik (úgy, hogy észre sem veszed), pedig egy kis odafigyeléssel simán kivédhetnétek ezeket a pasiddal!

Olvasd el ezt is!
Ha ezek a tulajdonságok igazak a mostani pasidra, érdemes elgondolkodnod a szakításon

Hiba: Különleges alkalmakra vártok, hogy kifejezzétek a szerelmeteket

Az emberek többségére jellemző, hogy karácsonykor, Valentin-napon és a szülinapokon lepi meg a szerelmét, egyébként pedig beletemetkezik a szürke mindennapokba. Pedig, ha szeretsz valakit, nem csak ezeken az ünnepeken kellene ezt kimutatnod.

Megoldás: Minden hétre vagy hónapra találj ki valamit, amivel megleped a párod. Lehet ez egy finom vacsora, vagy a kedvenc bora, esetleg egy mozijegy, sose felejts el örömet okozni neki.

Hiba: Azt hiszitek, hogy ismeritek egymást

A randizási fázisban rengeteg kérdést tesznek fel egymásnak a párok, de aztán az együtt töltött évek alatt egyre kevesebbet. És néhány év után azt hiheted, hogy már kívül-belül ismered a szerelmed, pedig ez valószínűleg nem igaz. Tudod, hogy kakaóporral vagy fahéjjal szereti a tejberizst? Vagy, hogy minek öltözött oviban a farsangokra? Annyi kérdés van még!

Megoldás: A közös vacsorák alatt nem a telefonotokat nézegessétek, hanem beszélgessetek úgy, mintha még mindig csak randizgatnátok.

Olvasd el ezt is!
5 különbség a boldog és az átlagos párok között

Hiba: Saját magatokra nem fordítotok külön időt

Teljesen megfeledkeztem az énidőről, és alig vágtok bele valami új hobbiba egyedül, magatokért. Pedig egy párkapcsolatban is kiemelten fontos, hogy megőrizzétek a saját identitásotokat, nem csak magatok, de a szerelem szempontjából is. Így érnek új impulzusok, amik titeket is előrébb visznek.

Megoldás: Mindketten határozzatok meg egy olyan dolgot, amit már régóta szerettetek volna kipróbálni, de nem vettétek rá magatokat. Tanulj meg teniszezni, a pasid meg menjen edzeni, mindegy, de legalább 1-2 órát töltsetek hetente külön.

Hiba: Félig üresnek látjátok a poharat

A legtöbb ember mindig csak arra koncentrál a párkapcsolatában, hogy mi rossz, és min kellene javítani, ahelyett, hogy a pozitívumokra fókuszálna. Ez pedig természetesen sok konfliktust és elégedetlenséget szül!

Megoldás: Írd össze azt az 5 dolgot, amit szeretsz a pasidban, és ami szerinted szuperül működik a párkapcsolatotokban! Kérd meg ugyanerre őt is.