Fiatalabb bőr 30 nap alatt: így csináld!

Europress
Kata

Szeretnél újra tündökölni? Akkor fogadd meg tanácsainkat!

Ahogy mi is, úgy a bőrünk is öregszik, ami természetes folyamat. A kor előrehaladtával elvékonyodik, veszít rugalmasságából, szárazabb lesz, sötétebb foltok jelenhetnek meg rajta és persze kialakulnak az első ráncok is. Ám nem kell feltétlen úgy kinéznie, ahogyan azt a korunk megkívánná - egészen kis dolgokkal is fiatalabbá, csillogóbbá teheted. Ha odafigyelsz az alábbiakra, már 30 napon belül észre fogod venni a változást!

1. Foglalkozz minden nap a bőröddel

Alakíts ki egy bőrápolási rutint, amit minden nap betartasz. A bőrünk szereti a megszokásokat és igényli a mindennapos odafigyelést. Nem elég, ha akkor hidratálsz, amikor eszedbe jut, vagy kéthetente egyszer használsz bőrradírt és havonta egyszer talán feldobsz egy pakolást. Legyen a kezedben az a hidratáló minden nap, vezesd be a szérumok használatát és ne feledkezz meg az alapos, de kímélő tisztításról sem.

2. Minimalizáld az irritációt

Ha egy termék irritálja a bőrödet, gyulladást is okozhat, ami öregítheti a bőrt, mert károsítja a bőrsejteket. A szépségápolóidnak finom, selymes érzést kell hagyniuk maguk után és szebbé kell tenniük a tónust. Ha ez nem így van, hanem helyette kipirosodást tapasztalsz, válts terméket, jobban jársz!

3. Vezesd be a retionoidok használatát

A retinoidok A-vitamin származékok, melyek gyorsítják a bőrsejtek megújulását, ezzel pedig erősítik a bőrt, növelik a kollagéntermelést és csökkentik a hiperpigmentáció jelenségét. Figyelni kell azonban, mert egyes retinoidokat még más anyagokkal aktiválni kell a bőrben, és sokuk irritálhatja a bőrt. Általában mindennapos használatuk nem javasolt, és mindenki bőre más arányban igényelheti, illetve tolerálhatja őket. Viszont, ha megtaláltad a megfelelő terméket, nagyon hamar láthatod majd a hatását.