7 hajápolási baki, amitől idősebbnek fogsz tűnni

Europress
Kata

Nem csak az ősz hajszálak öregíthetnek, hanem ezek a hibák is!

Szuper érzés az, amikor egy jól sikerült hajvágás, festés vagy formázás után mindenki megdicséri a frizurádat. Ám előfordul, hogy elmaradnak a bókok ez pedig arra utalhat, hogy valamit nem jól csináltál. A legtöbb esetben az a baj, hogy a frizurád öregít - összegyűjtöttük, milyen bakik vezethetnek ehhez.

1. Túl hosszú

A hátközépnél is tovább érő haj mindig öregít, egyszerűen az agyunk ezzel hozza összefüggésbe. A váll alatt leomló sörény nagyon szép, az örök kortalan hajhossz pedig az állig érő bubi. Ezeket próbáld ki inkább!

2. Rossz vágás

A kor előrehaladtával a hajunk elvékonyodhat, így érdemes idővel rövidebb frizurára váltani akkor is, ha világ életedben hosszú tincseid voltak. Ugyanakkor kipróbálhatod a picit hosszabb, nyaktőig érő bubit, és a különféle rétegezett stílusokat. Utóbbi azért hasznos, mert növeli a haj tömegét és szépen lehet így keretezni az arcodat és kiemelni vagy éppen finomítani egyes vonásokat. Szuper lehet még a frufru is, mert azzal pikk-pakk elfedheted a homlokráncokat.

3. Túlzott állandóság

Az rendben van, hogy szeretjük, ha valami bevált, de azért érdemes néha változtatni rajta. Nem kell feltétlen nagy dolgokban gondolkodni, de frissítheted kicsit a színt vagy a hosszt is, már ez is megteszi. Ettől új fényben tündökölhet újra és újra a hajad, amit mások is észrevesznek majd.