Csodás avokádós pakolások a feszes bőrért

Europress
Kata

Az avokádó rengeteg hasznos vitamint és tápanyagot tartalmaz, ne hagyd ki a bőrápolásból!

Vannak gyümölcsök és zöldségek, melyeket imádunk a bőrápolásban is alkalmazni, az egyik leghasznosabb közülük pedig az avokádó. Ez ugyanis teli van A, B, D, E és K vitaminnal és nagy mennyiségben tartalmaz egészséges olajokat, zsírokat és fehérjéket. Éppen ezért számos olyan DIY recept van, ami arcmaszkok készítéséhez használja fel, gyakorlatilag bármilyen bőrtípusra. Ezek közül gyűjtöttünk most nektek párat.

A klasszikus

A száraz bőr gyógyításához mindössze két összetevőre van szükség: fél avokádóra és negyed csészényi mézre. Ezeket jól dolgozd össze egy tálban majd a tömény, ragacsos pakolást tedd fel az arcodra 10 percre. Utána langyos vízzel mosd le és tiszta törülközővel itasd fel a nedvességet.

Répa és avokádó

Ez a verzió igazi gondűző: eltünteti a kipirosodást, enyhíti a gyulladásokat és még hidratál is. Kell hozzá 1 megfőzött répa, fél avokádó, 1 evőkanál méz, 1 tojássárgája és fél evőkanál extra szűz olívaolaj. Törd össze a répát és az avokádót, majd keverj hozzájuk minden hozzávalót. Ezután a pakolást tedd fel tiszta arcbőrre 15 percre, majd jó alaposan mosd le.