Milyen sűrűn kéne hajat mosnunk?

Europress
Kata

Van erre egyáltalán valami szabály, amit be kell tartani?

A hajápolással kapcsolatban valószínűleg a leggyakrabban feltett kérdés az, hogy milyen gyakran érdemes megmosni a sörényünket. Erre a legtökéletesebb és legegyetemesebb válasz talán az, hogy: olyan ritkán, amennyire csak lehet. De miért is van ez? Eláruljuk!

A hajmosás lényege az, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket a hajunkról, ám a samponok egy-egy ilyen alkalommal nem csak a káros anyagokat, de az értékes olajokat is eltávolítják, melyek nem véletlenül vannak a fejbőrön. Amikor túl gyakran mosunk hajat, az olajok nem tudnak újratermelődni, így a fejbőr kiszárad és riadalmában túltermeli az olajokat. Ettől lesz nagyon hamar zsíros hatású a haj, mossuk akármilyen gyakran is. Ez nem jó irány, ezért bármennyire is szereted a frissen mosott haj érzését át kell állnod arra, hogy ritkábban mosol hajat.

Miből látszik, ha túl gyakori a hajmosás? Abból, hogy száraz, akár viszkető a fejbőr, viszont a hajtő hamar zsírosodik, hamar kifakul a festett hajszín, töredeznek a hajvégek, elvékonyodó hajszálak jelennek meg és élettelen, lapos a frizura.