7 tényleg működő sminktipp a ráncok elfedésére

Europress
Kata

Sminkkel lehet segíteni a finomabb ráncokon, de nem mindegy, hogyan látsz neki!

A smink nem csak arra jó, hogy kiemelje azt, amit igazán előnyösnek érzünk, hanem arra is, hogy elfedje amit nem akarunk láttatni. Éppen ezért bevett szokás, ahogy amikor a ráncok eltüntetéséről van szó, sminktrükköket is igénybe veszünk. Nem mindegy persze, hogyan vágsz bele, ezért hoztunk pár hasznos tanácsot.

1. A kevesebb néha több

Azzal nem lesz jobb a helyzet, ha egyszerre mindent rá akarsz kenni a ráncaidra. A túl sok korrektor és alapozó ráadásul meggyűlik a bőr redőiben, ami csak kihangsúlyozza a szarkalábakat. A maszk szerű hatás helyett, áttetsző, világos termékeket használj, melyektől üde lesz a bőrfelszín. Jól jönnek ilyenkor a CC és BB krémek is!

2. Emeld ki a szemeidet

Amikor kevés sminket használsz, a hangsúly a ráncokon lesz, ám, ha kiemeled a szemeidet, akkor már azokra figyel mindenki. Világos, kontrasztos színekkel mutasd meg a világnak gyönyörű kék, barna vagy zöld szemed, amire egy kis tussal és szempillaspirállal is ráerősíthetsz.

3. Biztos alapok

Mielőtt sminkelnél, alakíts ki egy biztos lábakon álló bőrápolási rutint. A szép smink ugyanis a szép bőrnél kezdődik, amit megfelelően tisztítasz, radírozol és ápolsz, ugyanakkor a megfelelő ránctalanítókkal is elltász.

4. Hidratálj, mielőtt alapoznál

A bőrápolási rutin fontos utolsó lépése (persze a napvédő krém előtt) az, hogy rendesen hidratáld a bőrödet. Az alapozó ugyanis akkor fekszik majd rá egyenletesen és nem gyűlik össze a száraz részeken csúnya foltokban. A hidratált bőr amúgy is frissebbnek hat, csak nyersz vele.