A 7 legrosszabb dolog, amit a száraz hajaddal megtehetsz

Europress
Kata

Ha nem rontanál tovább a helyzeten, ezeket a lépéseket inkább hanyagold.

Akinek száraz haja van tudja, hogy nem könnyű selymesen puhává varázsolni és ezt az állapotot sokáig meg is tartani. Pláne úgy nem, ha vannak olyan hajápolási hibák, melyekkel tényleg csak ártasz vízért sóvárgó tincseidnek. Összegyűjtöttük, melyek azok a dolgok, amiket érdemes inkább kerülnöd!

1. Túl forró zuhany

Amikor túl forró vízzel mosod át az egész tested, beleértve a hajadat is, azzal nagyon sokat árthatsz neki. Ugyanis a víz eltávolíthatja a haj jótékony olajait és roncsolhatja a hajszálak felszínét. Inkább langyos vízzel fürödj és moss hajat.

2. Túl sok hajmosás

Ha túl gyakran mosol hajat ahhoz képest, amennyiszer a haja igényelné, könnyen felboríthatod sörényed regenerációs ciklusát. Így mire újra jön a hajmosás, még nem termelődik eég olaj a fejbőrön és nem is áll vissza a normál pH érték, ezzel pedig csak kiszárítod a szálakat és a fejbőrödet is. Várj még egy-két napot, inkább készíts izgalmas frizurákat, melyekkel megúszhatsz egy hajmosást.

forrás: Europress

3. Túl sok hajbalzsam

Az extrán tápláló és hidratáló hajbalzsamokkal vigyázni kell, mert, ha túl gyakran használod őket és túl sokat is teszel belőlük a hajadra ellaposíthatják és fénytelenné tehetik a felszínét. Szóval az eredmény gyakorlatilag olyan lesz, mintha nem tettél volna semmit a tincseidre.