Híres szakácsok elárulták: 8 étel, amit soha, de soha ne rendelj egy étteremben

Micsoda nő! c. film
Menyes Barbi

Lehet, hogy jól hangzik, de ne dőlj be mindennek: ezt a 8 fogást kerüld el, ha teheted!

Amikor étterembe mész, és megkapod az étlapot, milyen alapon döntesz? Nyilván kiválasztod a kedvenc kajádat, esetleg ha valami jól hangzó fogást találsz, bevállalsz valami különlegesebbet? De eszedbe jutott valaha, hogy egészen biztosan jó minőségű ételt fogsz kapni?

Tuti, hogy te sem akarsz csalódni az ízeket illetően, ezért jó, ha most figyelsz: nemrég világhírű mesterszakácsok meséltek arról, mely ételek nem kellene megkóstolnod az éttermekben. Már ha magas minőségre és friss fogásra vágysz.

Persze ne általánosítsunk, mert biztosan vannak kivételek, de az éttermek nagy részére sajnos jellemzőek a következők. Alig várjuk, hogy elmeséld, te mit tapasztaltál a témában, viszont ha legközelebb beülsz valahova vacsorázni, tuti, hogy egészen másként nézel majd az étlapra...

De mi a helyzet itthon?


Mi is megkérdeztünk egy hazai szakácsot, mi az, amivel nem árt óvatosan bánni. Kiss András szerint az egyik ilyen a hortobágyi palacsinta, mert bár azt eredetileg csirkepörköltből készítik, sok helyen bizony benne landol sertéshús, vagy a megmaradt, több napos sültek. Így pedig már nem olyan, mint az eredeti. A halakkal is érdemes elővigyázatosnak lenni, ezeket ugyanis a felolvasztás után nem szabad visszafagyasztani, de sajnos ez is előfordul, főképp ott, ahol nagy üzemben főznek. A halászlével és a rántott vagy csipetkés levesekkel is vigyázni kell a nagy melegben, mert könnyen megsavanyodhatnak, és az olyan desszerteket is nyár helyett télen kellene fogyasztani, amikben nyers tojás van.

Olvass tovább a galériában:

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Fogások, amik nem biztos, hogy frissek egy étteremben

Arra is figyelj, hogy vannak olyan dolgok, amelyek még VÉLETLEN SE szabad betenni a mikróba:

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 dolog, amit tilos betenni a mikróba