A legeslegfontosabb bőrápoló tippek huszonéveseknek

Europress
Kata

Lehet, hogy még nem gondolsz a komolyabb bőrápolásra, pedig kellene!

Huszonéves korában az ember a nagy gondtalanságban hajlamos arra, hogy a bőrápolást is könnyedén vegye. az lehet, hogy a br iylenkor még feszesebb, ellenállóbb és alapvetően üde a megjelenése, de ettől már el lehet kezdeni megalapozni azt, hogy később is ilyen maradjon. Sőt, itt az ideje elkezdeni késleltetni az öregedés első jeleinek megjelenését. Fogadd meg az alábbi tippeket, a javadra válnak majd!

1. Legyen egy állandó bőrgyógyászod és kozmetikusod

Nem sokan gondolnak arra, hogy már huszonévesen legyen egy megbízható bőrgyógyászuk, akinél azért időnként meg is jelennek. Pedig fontos, hogy legalább évente ellenőriztesd az anyajegyeidet, szemölcseidet, és sokkal jobb, ha ezt egy ismerős szakember teszi meg. És bármilyen bőrproblémád legyen is, jobb, ha azt nem magadnak oldod meg, hanem kikéred a szakember segítségét.

forrás: Europress

2. Legyen a napi rutin része a napvédelem

Ha nem akarod, hogy idejekorán ráncosodni kezdj, a bőrödön sötétebb foltok jelenjenek meg és a bőrrák kockázatának is kitedd magad, akkor használj minden nap napvédő krémet. Ha éppen annyi időd van csak reggel, már az is megteszi, ha az alapozód SPF-es, de a legjobb, ha van egy erre rendszeresített terméked. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni ennek fontosságát, és ha a húszas éveidben nem figyelsz erre, később megbánhatod. Attól, hogy nincs kint éppen meleg, a nap még süt, szóval figyelj erre.