Ez történik a hajaddal, ha kihagyod a balzsamozást

Europress
Kata

Sokat teszel a hajad szépségéért, ha sosem felejted el!

A sampon hajmosáskor alap dolog, de talán sokkal fontosabbnak tartjuk, mint a hajbalzsam használatát. Pedig az utóbbi is ugyanolyan lényeges, még sokan nem foglalkoznak vele, elfelejtik vagy kifejezetten kerülik. Elmondjuk, miért nem érdemes kihagyni ezt a terméket, amikor hajápolásról van szó.

Mi is a balzsam szerepe?

A samponok feladata az, hogy megszabadítsák a hajad a szennyeződésektől. Így eltüntetik a káros anyagokat, mindennapos koszt és a felesleges olajokat is. Samponozás után így kicsit felborul a fejbőr pH értéke és a hajszálak felszíne is nézol szétnyílik, rendezetlen lesz. A balzsam pont az utóbbiakat hozza helyre, azaz rendezi a pH-t és szépen lesimítja a hajszálak borítását, segít nekik megkötni a nedvességet és benntartja a festékanyagokat is. Így, ha kihagyod, például ezekről a hasznosságokról is lemaradsz.

Nem akarok balzsamozni, mert elnehezül a hajam

Sokan azért nem használnak balzsamot, mert úgy érzik, nehéz lesz tőle a hajuk és gyorsabban zsírosodik. Ezek akkor fordulhatnak elő, ha nem a megfelelő balzsamot választasz. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, keress könnyebb, hidratáló verziót, ha lapos a frizurád, a legjobbak a volumen növel termékek. Emellett fontos, hogy nagyjából a hajad utolsó harmadára vidd fel a balzsamot, itt van ugyanis a legnagyobb szükség az ápolásra. És miután fent volt pár pillanatig alaposan öblítsed le. Ehhez 60-90 másodpercig folyass rá enyhe , langyos vízsugarat.