Minden, amit tudni akarsz a hajtípusodról

Léderer Fruzsina

Sokmindent meghatározhat napi hajápolási rutinodban, hogy milyen a hajad alaptípusa.

Ahhoz, hogy egy bad hair day se csússzon be a héten, fontos, hogy tisztában legyél azzal, milyen a hajtípusod, és ennek alapján mosd, ápold, formázd. Lássuk csak, mi tesz jót a te hajadnak!

Teljesen egyenes haj

Ha totál egyenes hajjal rendelkezel, sajnos gyakrabban kell mosnod. Könnyen zsírosodik, hajlamos a lelapulásra, néha szöszösödik is. Ha kifejezetten finom, vékony hajjal rendelkezel, sajnos nehéz begöndöríteni, mert kirúgja magát hamar. Az egyenes haj formázásának kulcsa, hogy mindig csak kevés formázó terméket és kondícionálót tegyél rá, hogy ne húzza le a hajad súlyát még jobban. A táskádban mindig legyen egy kis száraz sampon, amivel a lelapuló hajat megemelheted! Ha az egyenes hajad vastag, nyugodtan hullámosítsd, jól megmarad benne a formázás.

Hullámos haj

Sokan irigylik a hajadat, te viszont sokszor inkább egyeneset szeretnél, hiszen nehéz kordában tartani, igaz? A legjobb, ha vasalás helyett inkább rágöndörítesz egy kicsit a hajtövek körüli részre, illetve, ha hajszárító helyett inkább csak levegőn szárítod, kivéve a téli hidegben. Ha a teteje is hullámos a hajadnak, szerezz be egy diffúzort a hajszárítódhoz, és az ujjaiddal fésülgetve szárítsd meg. Hetente egyszer-kétszer tegyél egy kevés olajat is a hajvégekre.

Olvasd el ezt is!
Cukrot adni a samponhoz? Ezért működik!

Göndör haj

Ha a hajad nem csak hullámos, hanem rendesen göndörödik, máshogy kell kezelned. A lényeg, hogy felejtsd el a hajad hajszárítóval szárítását. A nedves hajadra tegyél egy kis formázó habot, majd egy mikroszálas törölköző segítségével itasd fel a vizet róla hajmosás után. Nagyon jól hidratálják a hajadat a nem kimosós, spray-s kondícionálók, ezeket feltétlenül vesd be, így nem fog szöszösödni a göndör hajad.

Vesd be ezeket a tippeket!