Ettől maradnak vékonyak a japán nők

Europress
Kata

Kiderül a titok, amit te is el tudsz lesni tőlük!

A japán nők mindig csinosak, elegánsak, fiatalabbnak néznek ki a koruknál és még nagyon sokáig is élnek. És ha ez nem lenne elég, általában nagyon vékonyak is. De mi a titkuk? Több összetevőből áll, de érdemes megnézni, mit és hogyan esznek!

Tápanyagokban gazdag étrend

A japánok étrendje nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz. Nagy mennyiségben fogyasztanak halat, hínárt, zöldségeket, szóját, rizst, gyümölcsöket és zöld teát. Kiegyensúlyozottan étkeznek, kerülik a gyorskaját és magas kalóriatartalmú ételeket, ugyanakkor szinte mindet frissen fogyasztanak.

Főzési módszerek

Japánban leginkább sütik, grillezik vagy gőzölik az ételeket nagyon minimális olajhasználattal, speciális serpenyőkben. A főzési módszereik lényege, hogy minél több értékes tápanyag maradjon az ételekben. Ugyanakkor nem ízesítik túl az ételeket és azt is természetesen teszik, viszont szeretik a csípős dolgokat, ami nagyon egészséges.

Az evés kultúrája

Náluk minden étkezés egy rituálé, odafigyelnek rá és lassan teszik. Az ételeket kicsi adagokban tálallják, kevés díszítéssel, az asztalon mindennek megvan a maga helye. Nehéz dolog így feleslegesen túlenni magad.