A nap cikke

Hailey Baldwin felvette Justin Bieber nevét

Szóval, most már biztos, hogy volt esküvő!

Még több olvasnivaló

Éjjeli bagoly vagy hajnali pacsirta? Ez sokat elárul rólad!

Nyaki fájdalmak? Eláruljuk, mikor van okod az aggodalomra

Megszületett Jessica Chastain kislánya: hónapokig titkolta!

Kendőből scrunchie? Simán! Varrd meg otthon - VIDEÓ

Hailey Baldwin felvette Justin Bieber nevét

Vékonyszálú a hajad? 8 frizura, amivel a legjobbat hozhatod ki belőle

Ezt gondolta Diana hercegnő Károly hercegről az első találkozásuk során

Már nincs messze: 15 szuper film, amit végre megnézhetsz jövőre

„Igenis úgy vagyok jó, ahogy vagyok…”

„Igenis úgy vagyok jó, ahogy vagyok…”
Nincs kép Mohácsi Alexandra, gyakornok jelölt
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
A következő bölcselet hangzott el egyszer a nővéremtől: „Az igazi érték, teljes mértékben belülről fakad.” Nos, hozzá kell tennem, hogy ő egy régész-antropológus gyakornok. Mindjárt más megvilágításba emeli a dolgot, igaz?!

Mohácsi Alexandra ezt a cikket a JOY gyakornok program pályázati kiírásra küldte.


Itt olvashatjátok:

Igen… Ha ezt a tényt figyelembe vesszük, kétségkívül ironikusnak hat, az imént említett gondolata. Lássuk be, nap mint nap az emberek „belső és maradandó értékeivel” foglalkozik. Csak nem abban az értelemben, ahogy azt egy laikus ember gondolná. Mégis, ha jobban belegondolok, maximálisan igaza van.

Ha természettudományos megközelítésből nézem az emberi társadalmat, mindannyian különböző textúrájú szövetekből állunk össze. Hiába élünk a földön több mint 7 milliárdan, egytől egyig ugyanazok az élettani funkciók működtetnek bennünket. Ha ezt vesszük alapul, ugyan mitől lenne több, vagy kevesebb bármelyikünk a másiktól?!

Van egy mondás, mely szerint ahány ember, annyi féle. De kérdem én, attól hogy egyikünk kicsit teltebb, vagy csontosabb alkattal éli világát, mért kell rá másképp nézni?

Az elmúlt években, a média világát figyelve, a tökéletes küllem elképzelése gyökeresen megváltozott. Hogy mit értek ez alatt? A plakátokon, a modellek nagy része ijesztő múmiáként feszítenek, mint pókok a lucernán. Bárhová megy az ember, csak olyan külsőingereket kap, amelyek az amúgy is gyatra önbizalmát tiporják a sárba.

Őszinte leszek! Jelenleg rajtam is van 6-8 kg plusz. És tudjátok mit? Nem fogok bort inni, és vizet prédikálni. Én magam sem vagyok elégedett a testemmel. Sőt mi több, egyenesen fintorogva szemlélem a tükörben visszaköszönő képmást. Hogy miért? Ugyanazért, amiért több ezren ezen a bolygón… Mert nem felelek meg, a napi szinten felém közvetített társadalmi, és korosztályom béli elvárásoknak!

A minap, bementem egy manapság népszerűnek mondható, ruházati üzletbe (nem nevezném nevén, mert bármelyik másikba hasonlóképpen jártam volna), elsétáltam a fehérnemű részleghez, s láss csodát, nem találtam a méretemnek megfelelő melltartót! Véleményem szerint, nem rendelkezem extra méretekkel! Számszerűsítve, a rám való, a 80D-s méret. Szégyellnem kellene, hogy ilyen keblekkel „áldott meg” a Nagyszakállú odafentről? Nem, nem hinném…

Kép

Igen, nem vagyok egy konfekció méret. De nekem is, bármilyen meglepő, ugyanolyan szükségem van erre az ominózus ruhadarabra, mint minden más nőnek. Igen, azt is tudom, hogy vannak kifejezetten erre specializálódott üzletek. De miért pont nekem kell hátrányos megkülönböztetésben élnem? Arról nem én tehetek, hogy a genetikám nem az 75A-s kategóriát szabta rám.

Ez a probléma azonban, nem csak az alsóneműk tekintetében van jelen. Vehetném példának akár az egyrészes ruhákat is. Legyen szó testhez simuló fazonról vagy egy egyszerű zsákszabásúról, egyik sem úgy áll rajtam, ahogy kellene. Míg az egyikben egy jól menő pornószínésznőnek tűnök, a másikban ezzel szemben, egy első trimeszteres kismamaként tetszelgek. S még ezek után csodálkoznak, hogy nem szeretek „vásárolgatni”.

De az önképzavar okozta gondok, nem csak a teltkarcsú hölgyekre jellemzőek. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a vékony, deszkáknak csúfolt lányok ugyanolyan kifordult önbecsüléssel tengetik a mindennapjaikat. Ők ugyanis a nőies formáikat hiányolják. Homokóraalak és formás combok után vágyakoznak. Hiába mondja nekik bárki, hogy szépek, nem érzik magukat teljes értékű nőnek. Megint miért? Mert a média mindenhová elérő keze Kylei Jenner tökéletes idomokkal rendelkező testét, és a hozzá hasonló embereket mutatja be, mint ideált.

És mi a helyzet a súlyosabb esetekkel, melyeknél az összezavart önkép, már betegségben is felüti a fejét? Igen… A bulimiára és az anorexiára gondolok! Mert ők is ugyanolyan teljes értékű emberek, mint a többi százezer.

Sokan abban a hitben élnek, hogy az anorexia csak azokra érvényes, akik már nem állnak másból, csak csont és bőrből. TÉVEDÉS! Ha valaki az ételt meglátva, a vele bevihető kalória nagysága miatt érez bűntudatot, már akkor létező étkezési zavarról beszélhetünk.

Azonban még mindig nem értünk a lista végére. Hiszen még nem emeltünk szót férfiakról. Bizony ám, náluk sincs minden rendben! Vegyük például az alap, butuska női felfogást: Ki számít manapság jó pasinak? Oh, naná, hogy az, aki heti 7 napból 8-at az „Atlas Gym”-ben tölt, fehérje porokkal tömi a fejét és feszül rajta a trikó, mint Jézus a kereszten.

Ez aztán az ütős téveszme, akárcsak a kártya közt a hetes. Ugyan már. Kérem szépen, mitől jobb ez a felállás, mint egy kedves, udvarias, ám kicsit pufibb vagy véznább alkatú srác? Abba bele se gondolnak, hogy neki is ugyanúgy vannak érzései. Kitudja, lehet, hogy egy jövőbeli Nobel-díjas elme lakozik benne. Attól, hogy külsőre nem tökéletes, még lehet egy jószívű úriember. Meg kell mondjam, ezek a tények nagyon elkeserítenek.

Az egyetlen megoldás, ami orvosolhatná a helyzetet, azaz, ha a társadalmunk fejében élő kritériumokat nemes egyszerűséggel kidobnánk az ablakon.
Oh, de hová is gondolok? Egy fecske nem csinál nyarat.

Ám, ha összefogunk, és a tükör elé állva sikerül őszinte mosollyal magunkat szemlélni, szép lassan képesek leszünk valódi, egészséges önbizalmat építeni. Mert higgyétek el, nincs annál nagyobb kincs, mint amikor pozitív önbecsüléssel a kezünkben élhetünk.

Kérve kérlek benneteket, hogy ne bántsátok egymást! Ne okozzatok másiknak éltre szóló sebeket! Mint ahogy azt már említettem, nem vagyunk egyformák. De ez NEM baj! Pont ez adja az emberi társadalom báját és szépségét.

Ne féljetek a sarkatokra állni! Járjatok felemelt fejjel az utcán! Igenis higgyetek abban, hogy ti is ugyanolyan jók vagytok, mint bárki más ezen a bolygón. Igen, te is, a melletted álló és a következő is! Mutathat bármennyit a mérleg, vagy lehetsz bármilyen magas, az életed akkor is a tied! Ne hagyjátok, hogy hol mi elferdült nézetek befolyásolják az önérzeteteket! Az élet szép, és mindenki úgy tökéletes, ahogy van!

Hogy tetszett?

Kép
Tovább olvasok
Télen az ékszereké a főszerep: Csekkold le a legmenőbb trendeket

Ha tél, akkor csillogás. Jól tudják ezt az ékszertervezők is, akik fantasztikusan fényes darabokat álmodtak meg a szezonra.

Te ismered a legújabb bőrápolási őrületet?

A retinol és a hialuronsav utódja lehet az az anyag, ami egyszerre szépíti és egészségessé teszi a bőrt, valamit a gyulladást is azonnal elűzi.

Játékos teszt – Megtalálod a rejtett dolgot a képeken egy perc alatt?

Mennyire jó a szemed? Milyen alaposan tudod megfigyelni a képeket, és megtalálod-e rajtuk az elrejtett dolgokat? Most kiderül!

Éjjeli bagoly vagy hajnali pacsirta? Ez sokat elárul rólad!

Nem mindegy, hogy éjjeli bagoly vagy hajnali pacsirta vagy: mindkettőt más jellemzi, és most megtudhatod, rád mi igaz!

Nyaki fájdalmak? Eláruljuk, mikor van okod az aggodalomra

A nyaki fájdalmakat mindenki megtapasztalja élete során: épp ezért fontos tudnod, mikor van szó csak apróságról, és mikor komoly problémáról.

Megszületett Jessica Chastain kislánya: hónapokig titkolta!

Jessica Chastain jó pár hónapig próbálta titokban tartani élete egyik legfontosabb eseményét.

Napi horoszkóp november 18.: a Skorpiók komoly elhatározásra jutnak, a Halaknak bátorságra van szükségük

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak számodra, ne hagyd ki tehát a horoszkópodat!

Kendőből scrunchie? Simán! Varrd meg otthon - VIDEÓ

Újra visszatért gyerekkorunk hajgumija, a scrunchie. Tudod, az a vastag, ráncos, általában bársonyból készült darab, ami sokak szerint indokolatlanul vastag, mások viszont megőrülnek érte.

Hailey Baldwin felvette Justin Bieber nevét

Szóval, most már biztos, hogy volt esküvő!

Vékonyszálú a hajad? 8 frizura, amivel a legjobbat hozhatod ki belőle

Sokkal könnyebb lesz kezelni a vékony hajszálaidat, mindegy, hogy sok vagy kevés van belőle.

Ezt gondolta Diana hercegnő Károly hercegről az első találkozásuk során

Diana hercegnő házasságának bizonyos részeivel biztosan te is képben vagy, de azt talán még te sem tudtad, mit gondolt, amikor először találkozott Károly herceggel.

Már nincs messze: 15 szuper film, amit végre megnézhetsz jövőre

Hiába érződik úgy, hogy 2019 még messze van, valójában nincs hátra két teljes hónap az újévig! Most össze is gyűjtöttük, melyek azok a filmek, amiket megéri jövőre megnézned a moziban!

10 dolog, amit csak azok érthetnek, akik mindig fáznak

Mindegy, hogy tél vagy nyár van, te akkor is fázol? A fűtés és a meleg pulóver a legjobb barátod? Akkor az alábbi cikk neked/rólad szól!

Napi horoszkóp november 17.: a Szüzek érdekes tapasztalatokat szerezhetnek, a Halak igazi csapatjátékosok

Hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Lassan, de biztosan, avagy igenis le tudsz fogyni 5-7 kilót 2 hónap alatt

Ez a két hónap akkor is eltelik, ha nem programozod be tudatosan az életmódodat – úgyhogy akár bele is vághatsz! Megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg attól a néhány makacs, lerázhatatlannak tűnő kilónyi súlyfeleslegtől.

A legegyszerűbb módszerek a nassolási vágy leküzdésére

Rengetegen panaszkodnak arra, hogy képtelenek eluralkodni a nassolási vágyukon, és ez a tél közeledtével még nehezebb lesz. Mi a megoldás?

Wait what?! Megmutattuk, mi van a táskánkban - KAMU NÉLKÜL

Te is érdeklődve figyeled a "Mi van a táskámban?" videókat? Kíváncsi vagy, mit rejt egy újságíró táskája? Vagy éppen arra, a pasik kupisabbak-e mint a csajok? Hát most megmutatjuk!

Ebben a ruhában emlékezett meg Katalin hercegné Dianáról

Katalin hercegné gyönyörű és könnyed eleganciája már most legendás uralkodóvá tették, ám ha néha nem tudja mit viseljen elég csak visszalapoznia a régi újságok címplapjait, és megnéznie, hogyan öltözködött az egykori hercegné és divatikon, Diana.

Ritka pillanat: egy év után visszatért Scarlett Johansson és szerelme a vörös szőnyegre

Bár már egy éve nem titok, hogy Scarlett Johanssonra újra rátalált a szerelem, mégis alig láthatjuk őt és kedvesét együtt. Pedig annyira összeillenek!

A szomszédaid érzékenyek a zajra? 5 kutyafajta, amelyik ritkán ugat

A szomszédok miatt fontos, hogy olyan kutyát fogadj be, amelyik nem ugat éjt nappallá téve? Szerencsére ilyenből is akad néhány!

Előfizetés

A kereséshez kezdj el gépelni!
Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem