Ezért érzed magad mindig fáradtnak

Europress
Kata

Összegyűjtöttük, mik a legfőbb okai annak, hogy soha nem érzed magad kipihentnek.

Télen elég sokunkra rátör a mormota fáradtság, amit nagyon nehéz legyűrni. Pedig vannak olyan dolgok, amikkel elég felhagyni, vagy csak egy kicsit máshogy csinálni őket és sokkal kipihentebbek lehetünk. Összegyűjtöttük, min érdemes változtatnod, hogy érezd magad mindig fáradtnak!

1. Kései edzés

Vannak, akiknek nincsen vele problémájuk, de sokak alvását megzavarhatja az, ha túl későn edzenek. Az edzés ugyanis megemeli a test hőmérsékletét és olyan hormonális folyamatokat indíthat el, melyek befolyásolhatják az alvási ciklust. A legjobb ha este már csak kevésbé intenzív mozgás végzel, például jógázol. A keményebb edzést hagyd reggelre, vagy közvetlen munka utánra.

2. Nem mozogsz eleget

Sok kutatás bizonyítja, és józan paraszti ésszel sem nehéz rájönni, hogy ha napközben nem mozogsz eleget, nehezebben alszol éjszaka. Mert nem fáradtál el rendesen. Napi 20 perc edzéssel is sokat teszel azért, hogy pihentető éjszakád legyen.

3. Alvás előtt eszel

Ha nagyon tele van a hasad, mikor lefekszel, nem fogsz jól aludni. Elalvás előtt 2-3 órával már nem célszerű enni, akkor csillapítsd az éhséged pár falattal, ha nagyon muszáj. Teli hassal rosszat álmodhatsz és heves szívdobogással ébredhetsz.