Inspiráció a hideg hónapokra

Bibercz Tímea Anett, gyakornok jelölt

Ha jellemezni kellene az új szezont, akkor mindenképpen a feltűnő, formabontó, extravagáns szavakat használnánk. Búcsút mondhatunk a 90-es évek minimalizmusának és idén télen jöhetnek a vagány outwearek, az élénk színű műszőrmék, oversize, pufi, bársony és bomber minden mennyiségben.

Bibercz Tímea Anett ezt a cikket a JOY gyakornok program pályázati kiírásra küldte.


Itt olvashatjátok:

A műszőrme már egy ideje elég nagy népszerűségnek örvend, hiszen stílusos és kényelmes viselet.

Bubblegum pink és mintás műszőrme

Az elmúlt években inkább a természetes színeket használták előszeretettel a tervezők. A pasztell árnyalatok helyét az őszi és a téli kollekciókban átveszik a merészebb, erőteljesebb színek. A pink nagy szerepet kapott a kifutókon.

Többek között a Chanel, a Gucci és a Dolce&Gabbana is megmutatta rózsaszín darabjait. A vadabb színek mellett mintákban is gazdag a választék, valamint a váll részekre is nagy hangsúlyt fektettek. Jellemző a széles, csúcsos vállforma. Az idei szezon szőrme kabátjai nőiességet, játékosságot és vidámságot sugallnak, amire valljuk be szükségünk is van a zord, barátságtalan időben.

Leopárd minta

Lehet imádni és lehet utálni de egy dologban egyetkell értenünk: A leopárd minta sosem megy ki a divatból. Ez az idei és a jövő évi kollekciókból is bebizonyosodott.

A Prada, a Moschino, a Givenchy divatbemutatóján is hódítottak a leopárd mintás kabátok. Akár rövid, akár hosszú fazonbangondolkodunk biztosan kitűnünk majd a tömegből ezzel a választással.

Bársonyos puhaság

Ez a textília visszarepít minket a 60-as 70-es évekbe. Elegáns, fenséges stílusú, mintákban gazdag darabokban bővelkedik a szezon, amely itt is a nőiesség kihangsúlyozására törekszik.

Színek terén inkább a kék többféle árnyalatát találhatjuk meg, de más színekben is bátran viselhetjük. Ralph Lauren, Prada, Giorgio Armani valamint Fendi kollekciókban is megtalálhatóak a varázslatos ruhadarabok.

Oversize pufikabát

A szezon egyik legmarkánsabb darabjának is nevezhetjük a túlméretezett pufi kabátot. Aminek semmiképp sem az a célja, hogy eltakarja az alakunkat, inkább egy bizonyos formabontó jelleggel rendelkezik. Talán emiatt ragadta meg olyan sok tervező érdeklődését. Amellett, hogy megfelel az idei trendnek, a hideg idő szempontjából is remek választás.

A Balenciaga, a DKNY, Stella McCartney, Marc Jacobs és Vivienne Westwood alkotásaiban gyönyörködhetett a közönség a divathéten.

Bomber

A mintástól, az egyszerű, letisztult darabokig megunhatatlan választék tárul elénk, ha bomberdzsekiről van szó, hiszen az idei év egyik legfelkapottabb darabja.

Nem véletlenül szeretjük olyan nagyon, hiszen sportos sikkességet ad a megjelenésünknek, de elegánsabb ruhadarabokkal kombinálva is tökéletes összhatást érhetünk el vele.

Forrás:
http://www.vogue.fr/
http://psmagazin.hu/

Fotók:
https://hu.pinterest.com/

Hogy tetszett?