Miért csaltak meg?

Fehér Tímea, gyakornok jelölt

Legtöbb nőt és férfit már csalta meg párja. Mindenkinél más az a bizonyos „átlépted a határt” rész, kiderítettük egy megcsaló és egy megcsalt félről is, hogy szerintük miért történt meg.

Fehér Tímea ezt a cikket a JOY gyakornok program pályázati kiírásra küldte.


Itt olvashatjátok:

Még ha mi nem is éltük át azt a kínzó fájdalmat, mikor a szerelmünk félrelép, biztosan tudunk legalább egy olyan párt a környezetünkben, akik ezt átélték. Megkérdeztünk mind a két félről egy-egy személyt, hogy mit is gondolnak erről.

Aki megcsal valakit, nincs kibékülve az életével!

Mindkét fél úgy gondolta, hogy egy ilyen fájdalom, illetve egy ilyen elkövetett tett után mindenki félve ugrik bele egy új viszonyba.

A megcsaló elmondása szerint bele volt kényszerítve a kapcsolatba, és nem volt mersze kilépni belőle, így mikor adódott az alkalom megtette.
Akkori párja szinte sakkban tartotta, nem tudott menekülni előle, hiába akarta a végét, mindig visszatalált. Vajon ilyenkor kit hibáztathatunk?

A megcsalt válaszai már másfelé vetették az irányt. Ő úgy gondolta, hogy egykori szerelmét a kíváncsiság hajtotta, nem gondolta, hogy a félrelépésre okot adhatott.

Kutatások szerint a nőt mindig a génvadászat, a kecske-káposzta effektus hajtja, míg a férfit a szexuális változatosság igénye. Vannak, akiknek már az érzelmet is megcsalásnak veszik, míg sokan a fizikai kapcsolatnál könyvelik el magukban, hogy átverték.

Amit tehetsz elsőként egy ilyen esetben, mikor megcsalnak, hogy kibeszéled magadból, és rögtön végzel a kapcsolatoddal, hiszen a bizalom már megtört. Érdemes új életet kezdeni!

Ha te vagy a megcsaló, a legjobb, amit tehetsz, hogy az elején már elmondod neki mit is tettél.

Hogy tetszett?