5 nagy hiba, ami hajhulláshoz vezet

Europress
Kata

Ha dúsabb és egészségesebb hajat szeretnéd, kerüld ezeket a mindennapos hibákat.

A gyönyörű dús és ápolt haj sokak álma, de nem kell, hogy az is maradjon! A hajhullás az egyik olyan probléma, ami megakadályozza, hogy sörényed minél szebb legyen, és sokszor csak pár kisebb-nagyobb hibát kell elkerülnöd annak érdekében, hogy megakadályozd. Összegyűjtöttük, mire figyelj!

1. Túl szoros kontyok, copfok

A hajhullás egyik kiváltó oka lehet az, ha túlságosan feszíted a fejbőrt és megerőlteted a hajszálakat, velük együtt pedig a hajhagymákat is. Ezt gyakran az idézi elő, hogy túl gyakran hordod a hajad szoros copfokban és kontyokban. A jelenséget azzal előzheted meg, ha egyszerűen lazábbra veszed a copfokat, és adsz egy kis rugalmas teret a hajszálaknak. A hajpótlások, szövött tincsek ugyanígy megerőltetik a hajat, így ezeket sose használd folyamatosan, hanem hagyj időt a regenerációra.

2. Nem figyelsz a mellékhatásokra

Sok olyan készítmény van, melynek mellékhatásai közé tartozik a hajhullás is. Gyakran előfordul ez hormonális fogamzásgátlóknál, antidepresszánsok esetében vagy vérnyomásgyógyszereknél. Mikor az orvosod felír egy új gyógyszert, érdemes erről érdeklődnöd, hátha van olyan megoldás, melynél nem lép fel hajhullás.

3. Túl sok formázót használsz

A hő segítségével formázó eszközök túlzott használata is vezethet hajhulláshoz, csak nem a szokott értelemben. Ilyenkor ugyanis nem a tövüknél hullanak ki a szálak, hanem a hőkárosodás miatt elvékonyodnak, letörnek, akár nagyobb szakaszban is, amitől szintén csökken a haj tömege. Használj hővédő krémeket és ne süsd be a hajad olyan sokszor.