Lenyűgöző vízalatti múzeum nyílt Spanyolországban

Museo Atlántico
V. Zsófi

Hátborzongatóan gyönyörű élmény lehet ide ellátogatni.

Ha barangoltál valaha olyan sokat egy óriási múzeumban, hogy megfájdultak a lábaid, akkor jó hírünk van: ebben az új múzeumban úszni kell!

Nemrég nyílt meg a Museo Atlántico a spanyolországi Lanzarote-ban és a brit ökoszobrász, Jason deCaires Taylor szobrait lehet benne megnézni. Ez Európa első vízalatti kortárs múzeuma és 12 méterrel a tenger felszíne alatt fekszik összesen 2500 négyzetméternyi területen.

Az ide látogató búvárok több mint 200 életnagyságú embereket ábrázoló szobrot nézhetnek meg és a képek alapján elég hátborzongató a tárlat.

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Lenyűgöző vízalatti múzeum nyílt Spanyolországban

A különleges kulturális élmény ráadásul környezetbarát megoldásokkal készült, semleges pH-jú anyagból, mely tökéletesen illeszkedik a természetes élővilágba. 2016 februárjában helyezték el a két évig készült szobrokat a tenger fenekén és már most magához vonzzák az állatvilágot, a múzeum jelentései szerint látogatják a helyet angyalcápák, szardíniák, polipok, szivacsok és pillangó ráják is.

Olvasd el ezt is!
Cuki! Megnyílt a világ első kiállítása kutyáknak

A múzeum hétköznap 10-17 óra között látogatható, 12 euróba kerül, és a bevétel 2%-át a tenger védelmére és kutatásokra fordítják. Itt találsz bővebb információt.