Helló-viszlát! 5 új és 5 letűnő trend 2017-ben

Lakatos Márk

Kíváncsiak vagytok, Drágáim, mi jót tartogat az új év divat szempontjából? Mi az, amitől könnyes szemmel vagy VÉGRE felkiáltással elbúcsúzhattok? Mi az, amitől totál bezsongtok? Most elárulom, aztán év végén megnézzük, bejött-e a divatguruk jóslata! ;)

Jönnek: A csíkok

A jönnek talán túlzás, mert egy ideje már itt vannak, ha szorgosan követitek a trendeket. Ingek, ruhák, nadrágok, pulóverek formájában egyaránt. Vékonyabb és vastagabb sávokban suhannak az anyagokon és most gyakorlatilag minden más mintánál népszerűbbek. Egy biztos, ami ennyire változatos, azt nem lehet nem szeretni – mindenki talál hozzá illőt, ha ügyesen keres. Ha más nem, egy laza, csíkos felsőt! ;)

Mennek: A skinny nacik

Most biztos sok lány szíve szakadt meg, de úgy tűnik, az évek óta regnáló sztreccses skinny nadrág trend megszakad, Drágáim! Minden jel arra mutat, hogy jönnek vissza a klasszikus, akár vintage vonalvezetésű darabok. Biztos vagyok benne, hogy ezek között is fogtok jó kis alakmutató nacikat találni, nem aggódom miattatok! ;)

Maradnak: A flitterek

Bár a nehéz, drámai anyagok, mint például a bársony, ami idén nagyon előretört, talán kicsit elmaradnak, a csillogás továbbra is „in style”, hogy úgy mondjam. Néztem pár jövő őszi-téli előrejelzést, és határozottan állíthatom, hogy a flitterezgetéssel nem lőttök mellé ezentúl sem, de próbáljátok egy kicsit frissebb megközelítésben beilleszteni a szettekbe! ;)

Megy: A finom romantika

Persze, persze, kinek mi a fontos, ugye. Nem lehet csak úgy egyik napról a másikra megölni az álmokat! De amitől mégis friss és trendi maradsz az, ha egy kis vagányságot viszel a fehér-pasztell vonalon mozgó darabjaidba akár aszimmetrikus szabással-vágással, akár merész mintákkal.

Jönnek: Művészi printek!

Jajj, ezt már nagyon vártam, Drágáim!! Reményeim szerint gazdag ecsetmotívumok díszítik mostantól nem csak a kifutók darabjait, de az utcákat is. Érdemes egyszerű, letisztult darabokkal párosítani ruhában – például a klasszikus farmer-fehér ing kombóval – és hozzáadni egy észveszejtő magassarkút vagy clutch-ot. De szerintem elég vagányak a festékmintás farmerek is!

Megy: A fűző

Ezúttal szerencsére elég rövid ideig maradtak, bár az tény, hogy a 120-150 évvel ezelőtti verzióiknál sokkal kényelmesebb formában tértek vissza a kifutókra. Aztán annyira felkapták őket a divatbloggerek és fashionista hölgyek, hogy nagyjából ki is fújt a dolog. Nem mondom, hogy egy olcsóbb darabbal melléfogsz, ha most megveszed a leárazáson, de tavasz felé elmúlik a hype, ha igazak a hírek. Otthon viszont továbbra is bevethető!! ;)

Jön: A magassarkú papucs

Na, hát Drágáim, ez egy nagyon különleges darab és megosztó, mint a cicanadrág… Csinos? Trampli? Rátok bízom ezt a nagyon nehéz döntést, de én azért azt mondom, csak nyitottan. Hoztam is inspirációt, hogy lássátok, milyen menő tud lenni! ;)

Mennek: A magas sarkak

A kopogásuk már csak az ajtón túlról szűrődik be! Ugye mondtam az előbb is, hogy a gerincnyomorgató remekek most nem lopták be magukat a dizájnerek szívébe, így valószínűleg a kedvenc üzletetekben is kevesebb egekbe törő darabot fogtok találni. Váltsátok ki vagány hasábsarkakkal, amin biztos a mozgás, vagy csinos, pántos Mary Jane fazonokkal, amik még a húszas években hódítottak, és most újra az élre törnek.

Marad: A könnyed elegancia

A komplé szettek és a csinos kiskosztümök most háttérbe szorulnak, de ennek szerintem minden korosztály örülhet. Még ha biznisz dolgokról is van szó, a laza sikk akkor is mindent visz. Sportos, játékos hatás járja át az elegáns nadrágokat, blézereket és blúzokat is. Ne féljetek tőle, kísérletezzetek bátran, először akár csak a próbafülkében! ;)

Mennek: A szimpla fehér sportcipők

Legyen valami pezsgés, legyen valami mozgás, legyen valami trendi megoldáááááás. Emojik, színes cartoon minták, dombornyomás, bármi, ami kicsit feldobja az egyszínű darabokat – akár saját magad is megdizájnolhatod. Legyen csillogós, mintás - akár állatmintás - és színes is, ahány csak elfér a gardróbban!

Volt meglepetés, Édeseim? Senki nem esett ki a papucsából a sokktól, igaz? Azt mondják a magyarokról, hogy nem vagyunk egy nagy trendkövető nép, nagyjából a trendek kifutása felé szoktunk bekapcsolódni, úgyhogy valószínű, hogy nálunk ezek a hatások csak később érződnek majd. De nem kell aggódni, mert ha úgy alakul, én itt leszek, és segítek Nektek!!! ;)