Ezt árulja el az egészségi állapotodról a hajad

Europress
Kata

A hajad állapota nem arra tükör, hogyan ápolod, de azt is jól megmutatja, milyen az egészségi állapotod, étkezésed. Összegyűjtöttük, mely jelekre érdemes figyelned.

1. Nem megfelelő étrend

Ha a hajad a megszokotthoz képest elvékonyodik, töredezik és jobban is hullik, akkor először érdemes az étrendedben keresni a hibát. Ezek ugyanis a vashiány jelei lehetnek. Sokszor a diétázóknál, vagy éppen vegánoknál fordulhat elő, hogy nem visznek elég vasat, illetve értékes fehérjéket a szervezetükbe. Ezekre azonban érdemes figyelni, így egyél sötétebb színű leveles zöldségféléket, tengeri halakat, kagylókat és sok-sok vitamindús magvat.

2. Túlzott korpásodás elleni sampon használat

Amikor hajad egyszerre jóval szárazabb lesz, amikor korpásodás elleni sampont használsz, akkor bizony előfordulhat, hogy túlzásba viszed a samponozást. Nem kell minden nap alkalmaznod, csak pár napos etapokban, mielőtt a korpa visszatérne. Ne okos felesleges sokkot a sörényednek, amit a szulfátok idézhetnek elő.

3. Még nem állt be a fogamzásgátlód

Amikor új hormonális fogamzásgátló módszerre váltasz, a hajad először gyengébb és szárazabb. A hormonszint változása ugyanis ilyen formában befolyásolhatja a megjelenését. Ugyanakkor menstruáció előtt és alatta zsírosodást tapasztalhatsz.