Úgy is nassolhatsz, hogy közben fogysz! Csak ezeket tartsd be!

Europress
Kata

Nehéz elhinni, de tényleg így van!

A nassolás nem feltétlen rossz dolog, ha ésszel csinálod. Sőt, még egészséges is lehet és rendeget vitamint és tápanyagot pótolhatsz vele, és a fogyást is elősegítheted. Mutatjuk, hogyan csináld okosan!

1. Egyél három-négyóránként

Amikor diétázol, akkor is nagyon fontos, hogy három vagy négyóránként egyél valamit, hogy a vércukorszinted rendben legyen. A nassolás ilyenkor nagy segítség lehet, hiszen egészséges snackekkel tudod pótolni az energiát. Reggelizz a felkelés utáni első 30 percben, majd tarts még két főétkezést, a köztes időben pedig nassolj! Ezzel elkerülheted, hogy pánikszerűen elkezdj habzsolni, amikor már nagyon éhes vagy.

2. Egészséges tápanyagbevitel

Amikor azon vagy, hogy csökkentsd a súlyod, sokszor nem tudsz elegendő tápanyagot bevinni a szervezetedbe pusztán a főétkezésekkel. Ezért egy olyan mixet állíts össze nassolnivalókból, melyek megadják a szükséges olajokat, rostokat és fehérjéket. Ugyanakkor bónuszként vitaminokat is tudsz velük pótolni, ha szükséges.

3. Találd meg a megfelelő nasikat

Nem mindegy viszont, hogy mit nassolsz. Kerüld a túl cukros, vagy túl sós változatokat és olajban kisütött dolgokat. Sokszor az a legjobb, ha magad készíted el a nasit tápláló natúr magvakból, szárított gyümölcsökből, friss zöldségekből. Ezeket tápanyagok szerint úgy mixelheted, ahogy a diétád igényli.