Ezeket a lépéseket hagyd ki a reggeli rutinból

Europress
Kata

Pár megszokás, amivel érdeme szakítani!

A reggeli bőrápolási rutint gyakran már megszokásból csináljuk, az egyes lépéseken nem is gondolkozunk, csak mechanikusan végezzük őket. Éppen ezért talán fel sem tűnik, hogy egy-egy apróság nem is olyan hasznos, mint gondolnánk. Mondjuk, mik azok a szokások, melyekkel érdemes végre szakítani!

1. Túl sok tisztítás

Főleg az érzékeny bőrűek árthatnak arcuknak azzal, ha túlzásba viszik a reggeli tisztítást. Nekik elég lehet egy alapos vizes arcmosás is ahelyett, hogy bőrradíron át a tonikig mindent felvisznek a bőrükre. Persze a túlzott tisztítás a zsírosabb bőrt sem kíméli, a faggyúmirigyek túltermeléséhez vezethet,

2. Régi törölköző

Nem jó, ha csak nagyon ritkán cserélsz törülközőt. Főleg, amikor arról van szó, amelyikkel az arcodat törlöd át. Hagyd ki inkább a reggeli rutinból a koszos törcsit, és cseréld le akár minden nap, de legalább pár naponta!

3. Rossz sorrend

A tisztítás után sokat rossz sorrendben viszik fel a krémeiket, így azok nem tudnak optimális hatást kifejteni. Mindig a szérum legyen az első, aztán jöhet a hidratáló, a napvédő krém, az arcolaj, majd a szemkörnyékápoló.