7 szuper otthoni trükk, amitől tisztább lesz a bőröd

Europress
Kata

Ezeket a DIY megoldásokat imádni fogod!

Előfordul, hogy a professzionális megoldások mellé néha elkalandozunk a DIY trükkök világába is, ha a bőrtisztításról van szó. Mert ezekkel ügyesen kiegészíthetjük a napi bőrápolási rutint és általában otthon megtalálható dolgokból megcsinálhatjuk őket. Hoztunk pár hasznos tippet!

1. Aludj a hátadon és masszírozd az arcod

Semmibe nem kerül, ha szépen rászoksz, hogy a hátadon aludj. Ilyenkor ugyanis nem nyomódik a bőröd a párnához, így nem vasalod rá a kialakuló ráncokat. Ha nem megy minden nap, akkor is tedd meg minél többször. Ugyanakkor reggelente masszírozd át pár percig az arcodat, hogy az izmok dolgozzanak és felpezsdüljön a keringés: így a krémek is jobban felszívódnak.

2. Só a pattanásokra

Ha váratlanul kijött egy kellemetlen pattanás, gyorsan hallgattasd el egy kis sóval! Egy teáskanál tengeri sóból kevés víz segítségével készíts pasztát, majd tedd a pattanásra. Ha érzékeny a bőröd, akkor 10 percre, ha nem, akkor akár egy órára. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásával tompítja a pattanást.

3. Moss kezet

Ha az arcod tisztaságára elég figyelmet fordítasz, miért nem teszed ezt a kezeddel is? Mindig moss kezet, amikor szükséges, hiszen észre sem veszed, de rengetegszer megérinted vele az arcodat, így szennyeződéseket vihetsz fel rá.