Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Így vigyázz a kutyádra szilveszterkor

Így vigyázz a kutyádra szilveszterkor
Facebook
Twitter
Pinterest
Közeleg a szilveszter. Kicsit elvesznek a határok ilyenkor, durrognak a petárdák, törnek az üvegek – mindenki (a legtöbben) felszabadultan és HANGOSAN ünnepel. Sok háziállat pedig retteg, fél, szökik, elveszik, elütik. Minden gazdinak, aki tudja, hogy kutyája fél a petárdától és a hangos zajtól, fel kell készülnie a szilveszteri őrületre. Ebben segítünk.

A zajfóbia borzasztó lehet: olyasmi érzés, mint amikor álmunkban kergetnek, de nem tudunk futni, kiabálnánk, de nem jön ki hang a torkunkon. Kedvenceink ébren élik át ezt a rettegést: félnek, de semmit nem tudnak tenni ellene. Nekünk, embereknek kell segíteni enyhíteni a rettegésüket.

A megoldást sokszor gyógyszerekben keressük, ami jó ötlet lehet, ha ezt állatorvosunkkal egyeztetve tesszük. Nem az a cél ilyenkor, hogy a kutyát csak „elaltassuk” erre az időre. Léteznek olyan készítmények, amik ugyan kényelmesek lehetnek a gazdik számára, mert a kutyánk látszólag átalussza a hangzavart, de a szorongásukat, a tudatukat nem kapcsolja ki, így az egész helyzet még borzasztóbb: gyakorlatilag ugyanúgy félnek, és még egy bénultság érzés is párosul hozzá. Ilyenkor a legközelebbi zajos esemény – emlékezve az előző rossz élményre – még ijesztőbb lesz számukra.

Kép

A jó készítmény – legyen az gyógyszer, vagy bármilyen egyéb megoldás – nem elaltatja a kutyát ilyenkor, hanem a nyugtatás mellett a szorongását oldja. Számos ilyen termék érhető már el, legyen az tejfehérje-, (pl.: Zylkéne kapszula), gyógynövény (pl.: citromfű, macskagyökér – Kalm tabletta) alapú, vagy éppen gyógyszeres termék (pl.: Sileo gél).

(További hasznos nyugtató szerek, pl. párologtató, spray, cseppek<< ITT>>> )

Az egyéni tervek kialakításához érdemes felkeresned állatorvosodat, és megbeszélni vele az eddigi tapasztalatokat. És ha már ott jársz, ne felejtsd el leellenőriztetni a mikrochipet sem, hiszen a legtöbb kutya ilyenkor szökik meg a nagy ijedtségben.

Sokan esküsznek a "nyugi-csomó"-ra is. Ez egy olyan kötés, ami a kutyában biztonságérzetet kelt és megnyugtatja. Én még nem találtam tudományos magyarázatot erre, de tényleg sok gazditól hallottam, hogy működik. Maximum 15 percig hagyd a kutyán.

Kép

A Fővárosi Öngormányzati Rendészet Igazgatóság Állategészégügyi Szolgálata is kiadott egy közleményt, melyben arra kérik a gazdikat, hogy ebben az időszakban csak pórázon sétáltassák a kutyusokat, ellenőrizzék a mikrochipet a PetVetData rendszerben, legyen a kutyán nyakörv és biléta a gazdi telefonszámával. Ha mégis elszökik a kutya, az ebtelep.hu oldalon lehet érdeklődni a befogott állatok iránt.

Vigyázzatok rájuk szilveszter éjszakáján is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.

Kép

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Kép

Az egyik dal Harry Stylesról szól?! Az 5 legőrültebb teória Taylor Swift legújabb albumáról

Az énekesnő köztudottan híres arról, hogy IMÁD apró nyomokat elrejteni a dalaiba, ezért a fanok már mindenben IS jelet vélnek felfedezni, például a sztár új albuma kapcsán.

Kép

3 étel, aminek fogyasztásával megakadályozhatod a pattanások kialakulását: eláruljuk, mi az az anti-akné diéta!

Az anti-akné diétának köszönhetően szebb lehet a bőröd, mint valaha, ráadásul nem kell lemondanod a finom ételekről!

Kép

Tóth Andi egy igazán intim videót posztolt a fürdőkádjából: elolvadunk tőle!

Sok rajongó még mindig nem tért magához, hogy a népszerű énekesnő lesz az X-Faktor női mentora.