Csodás csillámló sminktippek az ünnepekre!

Europress
Kata

3 nagyszerű módszer, amivel te is csilloghatsz!

A karácsonyi-szilveszteri időszakban bátran kipróbálhatod, milyen az, ha csillámport is használsz a sminkelés során. Hiszen az ünnepi partikon érdemes és kell is csillogni, a túlzások pedig tökéletesen megengedettek. Mostanában egyébként is elég nagy divatja van annak, hogy az orcát is csillámporral hangsúlyozzuk, úgyhogy vágj bele!

1. Arc és szemek

A csillámpor használatában elengedhetetlen az, hogy legyen egy alap anyag, ami a helyén tartja. Ha port veszem magában, tegyél alá átlátszó gélt (például valami kókuszolajos változatot, vagy színtelen szájfényt, esetleg szempillaragasztót), és arra vidd fel ecsettel a csillámot. Olyan csillámsminket is lehet venni, ami már eleve géles állagú, ezeknél nincs szükség plusz "ragasztóra". Ha a szemedet emelnéd ki, a szemhéj közepére tegyél csillámport, ha pedig az orcádat, akkor mintegy highlightert érdemes használni. A színek lehetnek erősek is, és érdemes csak egy-egy felületet így kiemelni.

2. Ajkak

A szádra is tehetsz csillámot, aminek az alapja az átlátszó szájfény, hiszen a rúzsokon nem tapad meg olyan hatékonyan. Miután felvitted a szájfényt, egy ecsettel pöttyözd rá ajkaidra a csillámport. Ha elég tartós a szájfény, egészen sokáig a helyén fog maradni a por. Az ajkaknak érdemes rúzzsal adni egy alap színt, és ahhoz passzoló színben feltenni rájuk a csillámot.