Ezek lettek a legújabb kedvenc gyereknevek

Promóció

Vannak egészen meglepőek is.

2016-ban több érdekes utónév is az amerikaiak kedvencei közé került. Kiderült, melyikek lettek az Amerikai Egyesült Államokban a legfelkapottabb keresztnevek idén, és mindegyikről elég egyértelmű, miért pont mostanság kezdtek el felfigyelni rá. Íme, a lista!

Bowie

2016 januárjában hunyt el a poplegenda, David Bowie. Mivel a David egyébként is gyakori név az USA-ban, a zeneimádó friss szülők gyakran az énekes vezetéknevét adják gyereküknek, hogy így tisztelegjenek előtte.

Ivanka

Hála az elnökválasztás körüli őrületnek, lányoknak is könnyen választottak nevet azok, akik valami különlegesre vágytak. Donald Trump és Ivana Trump közös lányát hívják Ivankának. A hölgy egyébként azoknak is szimpatikus, akik az új elnökkel nem is értenek egyet, tehát politikától mentesen is szívesen adják sokan ezt az egzotikusan hangzó nevet kislányuknak.

Wilder

Gene Wilder játszotta Willy Wonkát a Charlie és a csokigyárban. Az idén elhunyt színész vezetékneve, csak úgy, mint David Bowie-é futótűz szerűen kezdett el terjedni a névválasztók között. 2016-ban kifejezetten sok Wilder nevű kisfiú látta meg a napvilágot.

Aziz

Egy ismert sorozat a Netflixen, a Master of None is hatással volt a névválasztásokra. Az arab eredetű Aziz név lett a leginspirálóbb azok számára, akiknek tetszenek az orientális nevek. A muszlim világban régóta népszerű férfinév ez, de az amerikaiak még csak most kezdték felkapni.

Maeve

Szintén sorozat inspirálta keresztnév a Maeve. A Westworld című robotos izgalmas sorozat egyik női szereplőjét hívják így, és most már számos amerikai kislányt is.

Olvasd el ezt is!
Best of 2016: a 20 legviccesebb tweet a gyereknevelésről

Neked melyik tetszik a legjobban?