5 DIY trükk, amitől még szebb leszel!

Europress
Kata

Ráadásul pillanatok alatt bevethetőek.

A nagy karácsonyi bevásárlások után talán nem is jön rosszul megismerni pár filléres, ám nagyon jól működő házi szépségpraktikát, melyek tényleg rendbe tudják tenni a bőrödet. Sőt, egyet-kettőt még ajándékba is adhatsz!

Házi ajakradír

Keverj egy evőkanál kókuszolajhoz egy evőkanál mézet addig, míg teljesen el nem vegyülnek. A keverékhez ezután adj hozzá két teáskanál barkacukrot, majd ezt is dolgozd el a többivel. Ha készen vagy, a krémet kis tégelybe is töltheted, hogy mindig nálad legyen. Míg a méz és a kókuszolaj ápol, addig a barna cukor finoman távolítja el az elhalt hámsejteket ajkaidról.

Fogfehérítő paszta

Nagyon könnyen készíthetsz otthon fogfehérítő pasztát úgy, hogy egy teáskanál szódabikarbónát összekeversz egy teáskanál élelmiszer minőségű hidrogén-peroxiddal, majd a keverékhez adsz pár csepp borsmenta illóolajat. Ezzel két percig kell dörzsölni a fogaidat a normál fogmosás előtt és nagyszerűen fog fehéríteni.

DIY tisztítókendő

Gondoltad volna, hogy még tisztítókendőt is lehet készíteni házilag? Ehhez csak fel kell vágnod kisebb téglalapokra régi pólót vagy törülközőt, majd elkészíteni a következő keveréket. Adj két pohár desztillált vízhez egy evőkanál olvasztott kókuszolajat, öt csepp teafa illóolajat, öt csepp grapefruit illóolaja és ha szeretnél pár csepp aloe olajat. A keverékkel itasd át a ruhadarabokat, mejd tekerd fel őket és tedd egy üvegbe. Ezzel bármikor felfrissítheted arcodat.