Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mikor kell egy kutyára valóban kabátot adni?

Mikor kell egy kutyára valóban kabátot adni?
Facebook
Twitter
Pinterest
Az utóbbi években, ahogy egyre nő a kutyakabát (pulcsi, overáll, anorák stb..) választék a piacon, úgy kezd elmosódni a határ a kutya valódi szükséglete és a gazdi ruha/cukiság mániája között.

Alapvető kérdés ebben a témában: megtehetünk a kutyával olyan dolgokat, amivel tulajdonképpen nem ártunk neki, de mi jól szórakozunk rajta? Például tüllbe öltöztetjük, mert farsang van? Halloween jelmezt kap, mert milyen menő? Ja és persze tök cuki és biztos élvezi, hogy foglalkozunk vele.

Szerintem nem. Lehet szó egy 20 dekás yorkie-ról, vagy egy 40 kilós pireneusiról, egy közös van bennük: KUTYÁK. Nem játékszerek, nem mutogatnivalók, nem babák és - bármennyire is hihetetlen - nem alapvetés, hogy kötött pulcsiban szaladgáljanak.

Kép

Ez persze csak az én véleményem, biztosan sokan másképp gondolják. Mindenesetre felhívtam dr. Bendzsel Dániel állatorvos szakértőnket, hogy állategészségügyi szempontok alapján mi a helyzet ebben a kérdésben.

"- Szia Dani! Mondd meg nekem légyszíves, hogy orvosi szempontból mikor kell egy kutyára kabátot adni?

- Amikor fázik.

- :D "

Azt hittem tudok itt majd írni a hőháztartásukról, aljszőrzetről meg a bunda vastagságával összefüggő hidegtűrő tulajdonságáról - vagyis tudományosan megmagyarázzuk mikor kell kutyára kabát. Hát nem. Akkor adj a kutyádra kabátot, ha fázik. Nem azért, mert meg fog fázni nélküle - a legritkább esetben fáznak meg attól, hogy nincs rajtuk kabát - hanem azért, hogy komfortosan érezze magát.

Honnan tudod, hogy fázik? Reszket, behúzza a farkát, kicsit összegörnyed, hideg a füle stb. Észre fogod venni, hidd el. Ha nagytestű, fürge kutyád van, inkább szaladgáljon és melegítse fel magát, csak akkor adj rá kabátot ha sokáig vagytok kint a hidegben. Ha már kabát, akkor viszont figyelj arra, hogy ne legyen vizes, ne fagyjon rá a csapadék, mert attól tényleg megfázhatnak.

Visszatérve a komfortra. Láttam egy kiskutyát a múltkor, akire a gazdája egy tokától-bokáig érő vastag sícuccot húzott. Mivel nem tudta benne hajlítani a lábát, úgy ment mint egy robot. Gazdi és a barátnők pedig jókat kacarásztak rajta. Te ne legyél ilyen, kérlek. Válassz olyan ruhát, amiben szabadon mozoghat, kényelmes és nem lesz nevetség tárgya a kutyád. Mert szeretjük őket és felelősen gondoskodunk róluk. Ugye?

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Kép

Hatalmas az öröm: A Next Top Model Hungary sztárja, Axente Vanessa kisbabát vár!

A gyönyörű magyar modell az Instagramján jelentette be a hatalmas hírt a rajongóinak!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!