Méregtelenítés az ünnepek alatt - A bőröd is meg fogja köszönni!

Europress
Kata

Próbáld ki ezeket a módszereket!

Az ünnepek alatt az ember szervezete könnyen telítődhet a milliónyi finomsággal és itallal, amit a családdal és a barátokkal el kell fogyasztani. Így aztán nem meglepő, ha nem érzed túl jól magad a bőrödben egy-egy hosszabb összejövetel utn. Vannak azonban méregtelenítő, frissítő módszerek, melyeket érdemes ilyenkor alkalmazni.

1. Fogyassz legalább olyan 5 csészényi friss zöldséget naponta. Legyen az bármi, ezt is lehet nagyon változatosan csinálni. Csak csempéssz oda egy kis salátát az ebédhez, ubit a vacsihoz, vagy répát és uborkát a reggeli turmixba. Nem is olyan nehéz, az emésztésed pedig meg fogja köszönni.

2. Hozd egyensúlyba a bélflórát azzal, hogy probiotikumokat viszel be kúraszerűen, vagy fermentált élelmiszereket fogyasztasz, mint a kimchi és a kombucha.

3. Ne csak igyad a vizet, hanem juttass a szervezetedbe nedvességet azzal is, hogy olyan ételeket eszel, melyek gazdagok vízben. Ilyen például az uborka, vagy dinnyefélék, de még sok más zöldség és gyümölcs is. Ettől szintén az emésztésed lesz jobb és megszűnhet az esetleges puffadás. A bulikon fogyasztott alkoholtól dehidratált lehetsz, így a másnapokon ne sós rágcsákhoz vagy kávéhoz nyúlj, hanem inkább zöld teákhoz és az említett gyümölcsökhöz.