Kevésbé fénylő bőr - így érheted el!

Europress
Kata

Tanítsd meg bőröd arra, hogy kevésbé csillogjon.

Akinek zsíros bőre van, tudja mit jelent az, amikor napról napra gátolni kell a túlzott olajosodást és fénylést. Tudtad, hogy a bőrödet meg is talíthatod arra, hogy kevésbé zsírosodjon? Csak tréningezni kell és elfelejtheted az állandó púderezést!

Hidratálj másképp

Az olajosodást sokszor az is okozza, hogy a bőröd saját hidratáló, regeneráló folyamatai alvó állapotban vannak és ettől a felszín kiszárad. Hogy a száradást elkerülje, a bőr több olajat termel, így jön a fénylés. Nem is a hidratáló krémek használata ilyenkor a legfontosabb, hanem, hogy újra aktivizáld a mélyebb rétegeket és folyamatokat. Ehhez pedig a megfelelő szérumokra van szükség (A-vitaminos, C-vitaminos, stb), melyek közvetlen ott hatnak. A túl sűrű hidratálók csak eltömíthetik a pórusokat, melyekben az olaj felgyűlik és pattanásokat okozhat.

Figyelj az összetevőkre

Mielőtt bármilyen bőrápolási terméket vennél, nézd át jól az összetevőket. Olyan tisztító termékeket vegyél, melyek tartalmaznak szalicilsavat és a benzoil-peroxidot. Ezek egyrészt eltávolítják a felesleges olajat, ugyanakkor rendesen eltüntetik a szennyeződéseket a pórusokból és ápolnak is. A kénes termékek szintén csökkentik a fénylést és a pattanások megjelenését is akadályozzák.