A világjáró bártender új kihívásai

Promóció

Kevés 25 éves fiatal mondhatja el magáról, hogy a világ szinte minden táján járt már. A céltudatos és kalandvágyó Kalydy Gábor, becenevén „Pityke”, éveken át egy óceánjáró jachton kápráztatta el vendégeit mixerként. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition elődöntőseként mesélt nekünk élményeiről.

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition elődöntőseként adja magát a kérdés, hogy minek a hatására választottad éppen a bártender szakmát?
Még a középiskolában kezdődött, gondoltam zsebpénz kiegészítésként tökéletes lesz, és persze a lányok miatt is vonzott a munka. Később lehetőségem nyílt elvégezni egy bártender tanfolyamot, és egyre jobban megismerkedtem a szakmával. Ekkor jöttem rá, hogy mennyire kreatív és szórakoztató foglalkozásról van szó.

Rengeteg helyen jártál a világban, mi volt eddig a legkülönlegesebb élményed?
Az egyik különleges élményem Szentpétervárhoz kötődik. Ott ugyanis éjszakánként egy kis időre felemelik a hidakat, ami csodálatos látvány. A másik az a Karib-térségben történt. Hetente egyszer kipakoltuk a bárt a hajóról a partra, és egy beach-party jellegű eseményt tartottunk. Itt a műszak lejárta után, alig 5 métert kellett sétálnom és már csobbanhattam is a tengerbe. Az azért nem volt rossz!

A Bacardí Legacy a következő nagy lépés az életedben. Hogyan készülsz fel egy ilyen megmérettetésre?
Eddig nem sok versenyen vettem részt, de igyekszem minél többet készülni a prezentációkra. Fejlesztem a légzéstechnikámat, és szeretnék választékosan fogalmazni, ezért mindig próbálok szinonimákat keresni. Titokban a tükör előtt nézem a mimikámat és az artikulációmat, de ezt eddig senkinek sem mondtam.

Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?
Elég sok minden megfordult már a fejemben. Fontosnak tartom a folyamatos tanulást, ezért igyekszem minden alkalmat megragadni arra, hogy képezzem magam. Szeretek a vendéglátásban dolgozni, és mindenképpen ebben képzelem el magam hosszú távon is. Eddig dolgoztam bárokban, éttermekben, hajón, jelenleg egy mixeriskolánál dolgozom. Később az oktatás vagy a betanítás folyamatában is el tudom képzelni magam, de egy saját hely terve is körvonalazódik a fejemben.


A folyamatos munka mellett fontos a pihenés, számodra mi jelenti az igazi kikapcsolódást?
Próbálok minél több időt tölteni a párommal. Mind a ketten szeretünk utazgatni, ezért igyekszünk minél több helyre eljutni. Emellett az egyik barátomnál szoktunk összegyűlni egy-egy közös főzőcskézésre, de ha valaki bedob egy mozizós ötletet, arra szinte sosem tudok nemet mondani.

Kalydy Gábor nyertes koktélja az Uvas Oro.
Te is kipróbálnád?

Uvas Oro:
40 ml Bacardí Carta Oro
40 ml frissen préselt szőlőlé
15 ml frissen facsart limelé
5 ml Monin Passionfruit szirup
5 ml Élixir Végétal de la Grande Chartreuse
1 citromhéj

Minden összetevőt shakerbe töltünk, majd kockajeget és törtjeget teszünk hozzá, fele-fele arányban, hogy teljesen ellepjék a shakert. Összerázzuk, és duplán szűrve hűtött coupe pohárban szervírozzuk. A díszítést szőlő, mentaspicc és citromhéj felhasználásával készítjük.
Fogyaszd felelősséggel!

Ha többet szeretnél tudni, kövesd Gábor kalandjait a Bacardí hivatalos Facebook
oldalán! #bacardilegacy #BLGCC2017#uvasoro