Így harcolhatsz hatékonyan a sötét karikákkal

Europress
Kata

Ezeket a trükköket bármikor bevetheted!

A szemek alatt megjelenő sötét karikáknak számos oka lehet. Vannak, akiknél ez genetika és leginkább a keringés lassúsága okozza, másoknál alváshiány vagy allergia hozza elő. Egy azonban biztos, ha már ott vannak, azért van pár olyan termék és trükk, melyekkel harcolhatsz ellenük.

Megelőzés

A megelőzés egyik alapvető eszköze az alvás és a megfelelő vízbevitel. Ugyanakkor arra is figyelj, hogy a sok alkohol és só száríthat, amitől a szemkörnyék bőre felpüffed. Emellett hidratáld mindig szemkörnyékápolókkal ezt a területet és hanyagold azokat a lemosókat itt, melyek száríthatnak, alkoholt tartalmaznak. Mindig tegyél ide is napvédő krémet és ha allergia okozza a problémát, használj szemcseppet az enyhítésére.

Megfelelő hidratálás

Nem mindegy, hogyan ápolod, hidratálod a szemkörnyék bőrét. Hogy a karikák halványabbak legyenek és a püffedés megszűnjön csak kevés retinolt vigyél fel és olyan krémeket keress, amelyek hyaluronsavat és glicerint tartalmaznak. Kerülj ugyanakkor minden allergén anyagot. A nappali szemkrémet nyugodtan tedd fel éjszakára is, így nem ébredsz majd száraz, gyulladt bőrrel.