Hat szépségápoló, amit minden huszonévesnek használnia kell!

Europress
Kata

Ezeket már most elkezdheted alkalmazni!

Harmincas éveinkre jelennek meg arcunkon az öregedés első jelei, ám ezt a folyamatot lassíthatjuk, ha már huszonévesen beveszünk a napi szépségápolási rutinba pár olyan apróságot, melyek egészségesen tartják a bőrünket. Mutatunk hat ilyen megoldást!

1. Finom tisztítás

Nem kell minden nap arcradírt használni, és a legerősebb arctisztítókat is hanyagold. Mert a túlzott tisztítás csak megviseli a bőrfelszínt, aminek ideje sincs két etap között regenerálódni. Mindig legyen ezért kéznél egy olyan gyengéd, alkoholmentes, akár aloe verás termék ami finoman átmossa az arcod, de nem gyalulja le a felső hámréteget.

2. C-vitaminos szérum

A C-vitamin az antioxidáns tulajdonságai miatt hasznos, hiszen felveszi a harcot a szabad gyökökkel, ugyanakkor segít a nap elleni védelemben is és fokozza a kollagéntermelés. A C-vitaminos szérumok használatának ezek mellett aonnali látható jele is van: fényes és üde lesz tőle a bőröd.

3. Magas faktorszámú napvédő krém

Lehet, hogy még mindig furcsának tűnik, de a nap káros hatásai ellen minden nap védekezni kell, már 20 éves korodban is. Mert nem lehet elég korán elkezdeni. A krémek közül ezt tedd fel utoljára és válassz minél magasabb faktorszámút.

4. Retinol, vagyis A-vitamin

Az A-vitamin egy erős antioxidáns, ami sejtszabályozó és segíti a sejtek jobb működését is, valamint a kollagéntermelést. Éppen ezért már a húszas éveidben kezdd el szérumban, vagy krémben, olajokban felvinni a bőrödre éjszakánként, olyan kétnaponta.