A cérnás szedési módszer a tökéletes szemöldök titka? - Kipróbáltuk!

Europress
Birta Brigi

Ha meglátok valakit, a legfontosabb dolog, amit megfigyelek az arcán, az a szemöldöke. Olyan sokat számít, hogy milyen! Képes elrontani egy tökéletes pofit, és nagyon sokat dob egy nem olyan jó adottságú valakin is, ha szépen van formázva.

Olvasd el ezt is!
Az 5 leglátványosabb szemöldökformázós videó, amit valaha láttunk

Mivel nekem gyerekkorom óta nagyon erős, sűrű és sötét a szemöldököm, sarkalatos kérdés volt mindig a szemöldökformázás. Anyukám tiltakozott, amikor vékonyra akartam szedetni, mert szerinte a természetes forma kissé letisztított változata passzol mindenki arcához. Nagyon igaza van, felnőttként már tudom! Mindezek miatt nehezen adom új ember kezébe, ennek ellenére már régóta fontolgattam, hogy kipróbálom a cérnás szemöldökszedést.

Olvasd el ezt is!
Dúsabb szemöldök négy lépésben

Meg is történt!

A Beauty Pest Brow Aréna Plázában lévő standjához látogattam el, ahol egyébként mindenki bejelentkezés nélkül kérhet többféle szépségkezelést. A lány, aki a szemöldökömet szedte elmondta, hogy sokak szerint kíméletesebb, mint a csipeszelés, míg mások azt mondják, hogy nagyon fáj, így nem tudja megmondani, nálam melyik lesz. Aztán a kezébe fogott egy hosszabb cérnát, amit a két kézfején tartott, valahogy keresztezte a cérnaszálakat, és gyors mozdulatokkal elkezdte kitépni a felesleges szemöldök szálacskákat. Olyan alapos, mint egy gyantázás, mert az összes pihe kijön egyszerre, de nem ér hozzád semmilyen anyag, amit letépnek. Nagyjából 10 percig sem tartott a művelet, és csodásan definiált lett a szemöldököm. Belopta magát a kezelés a szívembe, imádtam!

Íme a hivatalos leírás róla:


A cérnás szemöldökformázás nem új találmány, bizonyos források szerint Indiában már évezredekkel ezelőtt is alkalmazták, innen terjedt tovább Ázsia, a Közel–Kelet, majd Európa irányába. Napjainkban az USA-ban és az Egyesült Királyságban is egyre több rajongót tudhat magának ez a módszer, számos Beauty Blogger áradozik róla (pl.: Lily Pebbles, Estée Lalonde) és számolnak be posztok vagy videók formájában a gyönyörű végeredményről.

A cérnás módszer népszerűsége nem véletlen, több szempontból is előnyös a hagyományos gyantás vagy csipeszes módszerhez képest:

  • precíz, jól definiált szemöldökformázást tesz lehetővé
  • természetes és ápolt végeredmény, sima bőr
  • gyengéd és kíméletes a bőrhöz
  • gyors és hatékony: egyszerre több felesleges szálat is eltávolít, a pici, szinte láthatatlan pihéket is
  • Alkalmas az arc egyéb részein, illetve az ajkak környékén található nemkívánatos szőrszálak eltávolítására is.
  • A kezelés során a szakember egy vékony, kb. 40cm hosszúságú cérnaszállal dolgozik, melyet két végén összecsomóz, majd középen néhányszor megcsavar. Az így kialakított formával a bőrön haladva könnyedén és gyorsan eltávolítható egyszerre sok szőrszál, a látható/erősebbek és a még egészen picikék/finomak egyaránt. Az eljárás gyorsabb, mint a csipesszel-, és kevésbé fájdalmas, mint a gyantával történő formázás, kémiai anyagok és hőhatás nélkül működik így kíméletesebb a bőrhöz, hatása pedig tartós, 3-4 hetente elegendő ismételni.