„Ha nőies formára vágysz, igenis kellenek a nagy súlyok!” - döntsük le a tévhiteket!

Promóció

Simon Szimonetta fitneszedző, a Boost Training kitalálója, egykori világbajnok most azt a tévhitet szeretné eloszlatni, hogy a csinos alakhoz csak a kardió edzések kellenek!

Olvasd el ezt is!
Bemutatjuk a JOY fitnesz szakértőjét, Simon Szimonettát!

A mai napig kering a nők körében az a tévhit, hogy a súlyzós edzéstől hatalmasak leszünk. Emlékszem 10-15 éve nagy divat volt icipici rózsaszín súlyokkal edzeni és elhinni: ha ettől nagyobbat veszünk a kezünkbe, akkor bizony férfias karunk lesz. Valamilyen oknál fogva a butaság nagyon könnyen terjed, és nem lehet évtizedeken keresztül kiverni az emberek fejéből.

Szerencsére ez a mítosz mára elkezdett szerte foszlani, de sajnos még a manapság is tapasztalom, hogy a nagy súlyok hallatán sokaknak a hatalmasra nőtt, barnított, testépítő nők jutnak eszükbe. Ezért nem szeretnének súlyzózni, mert félnek, hogy másnap NDK-s úszónőként ébrednek. Erre mindig annyit szoktam mondani: Lehetetlen!

  • Egyrészt, a mi tesztoszteron szintünk meg sem közelíti a férfiakét. Gondolj csak bele, még a férfi társainknak is évek kemény munkája, mire vért izzadva magukra pakolnak néhány kiló izmot. (És akkor a speciális tömegnövelő étrendjükre még nem is tértem ki.)
forrás: Europress
  • Ha ez ilyen könnyen menne, akkor 1 hét felkészüléssel mindenki fitnesz versenyen tudna indulni. Sőt, annak idején nekem sem kellett volna évekig készülnöm a versenyeimre. Én például 5 éve edzem magamhoz képest nagy súllyal, de még nem ijedt meg tőlem senki az utcán. A combom sem nőtt meg akkorára, hogy az ne maradt volna nőies. Tehát, nem kell attól rettegni, hogy ha kicsit nagyobb súllyal csinálunk néhány hátgyakorlatot, akkor néhány nap múlva nem férünk be a bejárati ajtónkon.
  • Szóval, aggodalomra semmi ok!
    Ha van rajtunk egy kis izom, az adja meg a testünk nőies formáját. Ehhez igenis kell a nagyobb súly, mert a kritikus testrészeink csak attól válnak feszesebbé. Például az "integető és a melltartó feletti háj" gyilkosa is egyben. A kerek popsi kulcsa is ebben rejlik, mert a farizom adja meg a formáját. Éppen ezért nem elég csak a kardió edzés.

  • Ha formás és feszes feneket szeretnél a nyárra, akkor nincs más választás, meg kell ragadni a nagyobb súlyt, és ezt már januárban kezdd is el! Sőt, a nagy súlyos edzéseknek van a leghatékonyabb zsírégető hatása is.

  • Persze nem akarok minden nőt rábeszélni, hogy mostantól 100kg-mal nyomjon fekve, hanem arra, hogy tedd félre a "csak kardió" edzéseket és a rózsaszín fél kg-os súlyt, ha szép nőies formát szeretnél. Akár dolgozhatsz a saját testsúlyoddal is. Ne félj a fekvőtámaszoktól sem, mert szuper alakformáló hatása van!
Simon Szimonetta fitneszedző hetente ellát majd olyan tippekkel, amik segítenek abban, hogy kihozd magadból a maximumot!

A "csak kardió" tökéletes azoknak, akik nagyobb súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni. Viszont ha ezzel megvan, akkor érdemes óvatosan nekiállni a súlyzós edzésnek is a hatékonyabb formálódás és feszesítés érdekében. Persze fontos eleinte egy szakember segítsége a sérülések elkerülése miatt!