"Úgy kezeltek, mint egy fertőző beteget, csak azért, mert túl vékony vagyok" - egy olvasó története

Europress
Promóció

Egy kedves olvasónk, Petra nemrég arról írt nekünk levelet, hogy fantasztikus dolognak tartja, hogy manapság sokan kiállnak a plus size csajok mellett, de jó lenne, ha a túl vékony nőkre is hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnének.

"Azért írok, mert egy témával kapcsolatban szeretnék felszólalni, amelyet évek óta tartogatok magamban. Egyre sűrűbben látom, hogy híresek a "plus size" modellek, és egyre nagyobb hangsúly kerül a husibb lányokra, aminek nagyon örülök, de sajnos a túl vékony lányokról egy szó sem esik. Teljesen egyet értek azzal, hogy ne bántsuk őket, álljunk ki mellettük, de a vékony lányokra is legalább ekkora hangsúlyt kellene fektetni. Személyes tapasztalatom is alátámasztja, hogy a vékony lányokat is ugyanúgy bántják, mint a dagibbakat. Én most ilyen módon szeretnék kiállni a vékony, esetleg túl vékony lányok mellett: felszólalok az ő nevükben is. Engem évekig csúfoltak, hogy milyen vékony vagyok, nem barátkoztak velem, úgy kezeltek, mint egy fertőző beteget, de olyan is történt, hogy az egész iskola előtt szégyenítettek meg csak azért, mert túl véznának (ahogy ők mondták "deszkának") találtak engem. Mivel barátaim nem voltak, a kitartásomnak és az erősségemnek köszönhetem azt, hogy túléltem azokat a rettenetes éveket, és ma itt vagyok. Tudom, hogy rengeteg lány esik bántás, csúfolódás áldozatává nap mint nap, csak ilyen jellegben. Véleményem szerint róluk, illetve inkább rólunk is cikkeket kéne írni az újságban/magazinokban, interneten. Meg kell mutatnunk az embereknek, milyen átélni az ilyen jellegű bántásokat, és a legfontosabb: Segítsünk egymáson, osszuk meg egymással a történeteinket melyek ehhez a témához kapcsolódnak.

Igen is a vékony, esetleg duci lányok is igazi, kitartó lányok!
Remélem szívesen olvastátok a véleményemet egy kis személyes történettel vegyítve. Köszönöm, hogy időt szántatok rá, hogy elolvassátok, és egy kicsit elgondolkodjatok ezen!"

- Schneider Pertra