10 okos otthoni tipp száraz bőrre

Europress
Kata

A hidegben különösen jól jönnek!

Egyébként is sokan szenvednek a száraz bőr miatt, télen viszont ez a probléma még többeket érinthet. Szerencsére van pár házi, olcsó és gyors tippünk, melyeket bevethetsz ellene!

Víz, víz, víz

A szép bőr egyik alapja, hogy sok vizet iszol. Ne feledkezz meg erről télen sem, hiszen a megfelelő folyadékbevitellel megelőzheted bőröd kiszáradását. Napi 2 liter a minimu, de ilyenkor növeld nyugodtan 3-ra az adagot.

Shea vaj

Mindig legyen otthon olyan krémed, tartalmazza, vagy szerezd be önmagában a shea vajat, ami csodákat művel a száraz bőrrel. Közvetlen tusolás után tedd a kényes részekre, E-vitamin tatalmával és tápláló anyagaival rendbe teszi majd.

Zabdara

A zabdara nagyszerű hidratálást tud biztosítani, ha beleszórsz belőle egy-két csészével a fürdővizedbe, majd elmerülsz a habokban. Ráadásul a gyulladt, sérült részeket is gyógyítja finoman és eltünteti a kipirosodást.

Friss gyümölcs- és zöldséglevek

Ne csak nyáron fogyassz sokat a frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevekből. Hiszen a spenót, kelkáposzta, bogyós gyümölcsök, banán vagy avokádó, teli vannak hasznos vitaminokkal antioxidánsokkal és zsírsavakkal, melyek belülről előzhetik meg a bőr kiszáradását.