Parfümöt a fa alá: a családtagok személyiségéhez legjobban illő illatok

Léderer Fruzsina

Ki ne örülne egy finom illatnak?

Kortól és nemtől függetlenül a család bármelyik tagját érdemes meglepni karácsonyra egy parfümmel, hiszen egy finom illatnak mindenki örül, ráadásul amikor használja, tutira te fogsz eszébe jutni róla. Csupán annyi a feladatod, hogy kiválaszd, kinek milyen illatok illenek a személyiségéhez.

Anyukádnak

Ha édesanyád kedvenc évszaka a tavasz, érdemes a virágos alapjegyű parfümök között körbenézni. Egy tubarózsás, gyöngyvirágos vagy ibolyás parfüm biztosan nagy sikert arat majd nála. Ha inkább a nyarat szereti, egy finom gyümölcsös illattal nem lőhetsz mellé. A barackos, almás, bogyós keverék jó választás lehet. Ha szerinted a fás, keményebb illatok illenek hozzá, válasz egy fűszeres, keleties illatú, de nem túl hivalkodó parfümöt neki. A fahéj és a szegfűszeg előnyben.

Apukádnak

Inkább szigorú vagy inkább örökké mókázós az apukád? Ha folyton vidám, és örökmozgó típus, válassz neki egy fiatalos, sportos illatot, ami az óceánra emlékeztet, vizes alapjegyű, esetleg enyhén mentás. Ha általában öltönyben látod, és személyisége komolyabb, akkor számára a vaníliás, pézsmás illatok testhezállóbbak.

A nagymamádnak

A nagymamád biztosan nagyon örülni fog, ha egy édeskés, púderes illattal kedveskedsz neki. Ha a púder egy kis vaníliával keveredik, még finomabb lesz az összhatás, és egy kicsit fiatalosít is az illaton. Ha ő nem a klasszikus, púderes illatú nagymama, és örök fiatal, akkor nyugodtan ajándékozz neki virágos, élénk, de mégis elegáns illatot, például a rózsa illata kíváló.

A nagypapádnak

Az idősebb férfiak körében nagy kedvencek a citrusos illatok, és kerülendőek a túl fűszeres parfümök. Ezekkel a frissebb, citrusos jegyekkel nem tudsz hibázni. Ha a nagypapád imád kertészkedni és a természetben időt tölteni, tökéletes egy kissé fás, de mégis friss illat. Ha inkább tévé előtt ülős típus, akkor válassz egy minimálisan édesebb illatot.

A lánytesódnak

A tesód igazi dögös nő, aki imádja a szoknyákat és a magassarkúkat? Egy dögös, szantálfás, fűszeres, mégis édes illat biztos, hogy tükrözni fogja a személyiségét. Ha visszafogott, de szeret csinosan megjelenni, próbáld ki a jázmint vagy a légies illatokat. Ha csajos csajszi a nővéred vagy húgod, egy édes, kissé cukros jellegű parfümmel biztosan leveszed a lábáról.

Ha kishúgod van, van egy jó hírünk: létezik kifejezetten kislányoknak kifejleszett, mesés illat is. Biztosan imádni fogja, ha egy ilyennel leped meg.

A fiútesódnak

Ha a fiútesód most ért a csajozós korba, vagy épp egy igazi macsó, szerezz be neki egy édeskés, olaszos, macsós illatot, amelyből elég 1-2 fújás, és a lányok máris elolvadnak tőle. Ha mindene a sportolás, könnyű dolgod lesz, keress egy vizes vagy légies illatú parfümöt, amiről egyből a kedvenc sportja ugrik be.

A DM-ben mindenkinek megtalálhatod a leginkább hozzá illő illatot. Válogass kedvedre!