Arctisztítási hibák, amiket tuti te is elkövetsz

Europress
Kata

Pedig talán nem is gondolnád.

Az arctisztítás egyszerű és egyértelmű dolognak tűnik, ám mégis vannak olyan berögződéseink, melyek többet ártanak, mint használnak- Mutatjuk, mik azok a hibák, melyektől a szakértők óva intenek.

Naponta csak egyszer tisztítasz

A legtöbben csak este tisztítják meg az arcukat a szennyeződéseket, pedig a reggeli frissítés is ugyanilyen fontos. Persze nem kell ugyanúgy végigcsinálni az esti rituálét, egy kis víz is megteszi, hogy előkészítsd arcod a nappali krémekre és sminkre. Ezzel már el is tudod tüntetni az elhalt hámsejteken és felesleges olajokat. Ha szükségét érzed, gyengéd arclemosót is használhatsz, ami alkoholmentes.

Nem mosol kezet

Mielőtt arctisztításba fogsz, a legfontosabb dolog, hogy mosd meg a kezed. Hiszen piszkos kézzel kéretlen baktériumok kerülhetnek az arcodra.

Egy igazán jó arctisztítót keresel? Megtaláltad!
Próbáld ki ezt!

Felsérted a bőröd

A bőrradírozás és a tisztítás két külön dolog. Előbbit nem, hogy nem kell naponta kétszer végezni, de még kétnaponta sem. Inkább akkor, amikor szükségét érzed. De ha túl sokszor csinálod, csak felsérted és szárazzá teszed a bőröd. Mintha durván lecsiszolnád.

Rossz hőmérsékletet választasz

Egyesek azt vallják, a forró vizes arctisztítás működik, mások a jéghidegre esküsznek. Eláruljuk: egyik sem működik. A langyos víz a tökéletes, azzal tuti nem teszel kárt a bőrödben.