Télen még fontosabb: így erősítsd a hajad a hideg hónapokban!

Europress
Kata

Ezzel megalapozhatod frizurád szépségét.

Használhatsz bármilyen szuper, samponokat, pakolásokat, balzsamokat vagy szérumokat, a haj szépségének alapját a táplálkozásod tudja megadni. És nem csak a megfelelő tápanyagbevitelről van szó, hanem a vitaminokról is. Összegyűjtöttük, melyekről ne feledkezz meg, és miért

C-vitamin

Azt már régóta tudjuk, hogy a bőrrel konkrétan csodákat tesz a C-vitamin, de legalább ilyen jó a hajkoronának is. Egyrészt könnyebben dolgozza fel tőle a szervezeted a vasat, ugyanakkor serkenti a kollagéntermelést - ettől a kettőtől pedig erős lesz a hajad.

Spenót és lazac

A spenót rengeteg C, B és E-vitamint tartalmaz, ugyanakkor gazdag vasban, kalciumban és magnéziumban is, melyek mind elősegítik, hogy egészséges legyen a hajad. Ugyanakkor sok benne az omega 3 zsírsav, ahogy a lazacban is, ami gyorsítja a haj növekedését és ad egy kis pluszt a védelmének.

Ha még gyönyörűbb hajra és bőrre vágysz,
próbáld ki a Helia-D Regenero szépségvitamint!

A-vitamin

Az A-vitamin is a növekedést ösztönzi, ugyanakkor a haj szerkezetét is védi, így sokkal ellenállóbb tud lenni. Fogyassz sok répát, tököt vagy barackot, hogy minél nagyobb mennyiségben kerüljön a szervezetedbe.

Lencse

A lencse sok cinket és biotint tartalmaz, ezáltal pedig a hajad megjelenése fényesebb és egészségesebb lesz. Ezek az anyagok ugyanis nagyon táplálóak. Valamint sok benne a fehérje, amitől a hajszálak töve lesz még erősebb

Görög joghurt

Ez a finomság a hajhullást és hajvékonyodást tudja csökkenteni. Fehérjetartalma erősít, B5-vitamin tartalma pedig a hajszálak elvesztését mérsékli.