A fiatal II. Erzsébetről szóló új tévésorozat gyakorlatilag maga a tökély

E. S. / Éva magazin

A The Crown instant klasszikus pazar kosztümökkel, többféle romantikus szállal. Közben egy milliméterrel sem rugaszkodik el a történelmi tényektől.

Ti mit csináltok hétvégén? A magam részéről múlt szombat reggel gondoltam, belepislantok a The Crown című, II. Erzsébetről szóló új tévésorozatba, amelynek teljes első évada egy az egyben felkerült a Netflixre november 4-én. Csak megnézek 5 percet az első epizódból, hogy lássam, érdemes lesz-e követni, aztán megyek a dolgomra, van nekem abból elég.

Most mély levegőt kell vennem, mert ami ezután történt, azt nem könnyű bevallanom: a fenti elgondolásból az lett, hogy valamikor késő este álltam fel a monitor elől. Egy ültő helyemben végignéztem mind a 10 részt. Binge watching áldozata lettem. Mentségemre szolgáljon, hogy egy remekművet láttam, az összes létező szempontból.

Olvasd el ezt is!
Ez a színésznő fogja alakítani Katalin hercegnét a királyi családról készülő sorozatban

A Peter Morgan által létrehozott The Crown a fiatal II. Erzsébet királynő (Claire Foy játéka előtt le a kalappal) uralkodásának első éveit mutatja meg hátborzongató hitelességgel. Mármint: nem voltunk ott, de úgy érezhetjük, mintha ott lettünk volna. A sorozat egyik legerősebb mellékszálát Erzsébet nagybátyja, a korábbi VIII. Edward „nyugdíjas évei” alkotják (Alex Jennings a The Crown „elődjében”, A királynő című mozifilmben Károly herceget alakította), aki azért mondott le a trónról, mert az anglikán egyház hivatalos vezetőjeként, szakrális személyként nem vehetett feleségül egy elvált asszonyt. Edward helyett öccse, VI. György lett a király (Jared Harris alakítja a sorozatban kifogástalanul, méltó utódjaként Colin Firth-nek, aki A király beszéde című mozifilmben játszotta a dadogós uralkodót), őt pedig legidősebb lánya követte II. Erzsébet néven.

Ben Miles (Peter) és Vanessa Kirkby (Margit hercegnő)

Az egyházi szempontok más tekintetben is megkötik II. Erzsébet kezét: a sorozat másik fontos cselekményszálában húga, Margit hercegnő (Vanessa Kirkby most már élénkebben él a fejemben, mint az igazi Margit) a királyi család egy hűséges kamarásához, Peter Townsendhez (Ben Miles nem fiatalodott a Coupling – Páran párban óta) szeretne hozzámenni. Aki azonban szintúgy elvált, és a brit kormány egyes tagjai lemondással fenyegetőznek, ha a frigy létrejön.

II. Erzsébet (Claire Foy) esküvői ruhában.

És akkor még nem beszéltünk a csodálatos ruhákról, Michele Clapton kreációiról. Állítólag 30 ezer fontot költöttek csak arra, hogy rekonstruálják Erzsébet esküvői ruháját.

A The Crown instant klasszikus, díszdobozba és vitrinbe vele. (Vagy legalább mentsétek el a kedvencek közé.)

Itt egy képgaléria a szereplőkről és a pazar kosztümökről:

Nézd meg a galériánkat - 14 kép
The Crown: tévésorozat a fiatal II. Erzsébetről