10 szuper egyszerű és hatásos természetes szépségtipp

Europress
Kata

Ami megkönnyít, hogy formába hozd magad.

A természetes szépségpraktikákat mindenki szereti, főleg amikor olyan trükkökről van szó, melyek tényleg beválnak és nagyon egyszerűen be lehet vetni őket. Olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyeket pillanatok alatt elsajátíthatsz te is!

1. Banános-tojásos hajpakolás

Fényesebb hajra vágysz? Akkor keverj össze egy tojást egy összezúzott banánnal és vékonyan tedd fel az így kapott krémet a hajadra olyan 10-30 percre, ahogy jólesik és amennyi időd van erre. Ezután a szokásos módon mosd meg a hajad, balzsamból viszont csak a végekre használj.

2. Hidratáló körömápolás

Mártsd az ujjaidat öt percre olíva olajba - ennyi elég is ahhoz, hogy gyönyörűen fényesek legyenek a körmeid és hidratált legyen a környezetük.

3. Egyszerű mézes arcmaszk

A nyers méz elképesztően jó hatással van a bőrödre, ezért hetente egyszer készíts belőle pakolást! Ehhez csak annyi kell, hogy egy evőkanálnyit felmelegítesz a kezeddel és eloszlatod az arcodon. 5-10 perc elég is, hogy kifejtse a hazását és finom puha legyen a bőröd.

Szereted a meggyes krémeket?
Akkor ezt imádni fogod!

4. Almaecet sampon

A normál samponod után használj egy különleges keveréket: negyed pohárnyi almaecetet oldj fel egy pohár vízben és azzal is mosd át a hajad. Ezután jöhet a szokásos balzsamod, de még tisztább lesz a hajad.

5. Narancsos hámlasztás

A könyök és a térd selymes bőréhez sem kell más, mint egy félbevágott narancs, amit dörzsölj át ezeken a területeken. Ezzel felpuhítod és könnyebben eltünteted az elhalt hámsejteket és még az illata is isteni.

6. Gyengéd bőrradír

Keverj olíva olajhoz tengeri sót, majd ezzel dörzsöl át a bőrödet. Gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket és nagyszerű fényt is ad.