5 gyorssegély idegesítő anyósokkal szemben

Europress
Birta Brigi

Ha azok közé tartozol, akiknek sajnos nem egy tündérke az anyósuk, bizony meggyűlhet vele a bajod, mert vannak igen komoly esetek. Most a legtipikusabb szurkálódásokra és problémákra adunk egy kis gyorssegélyt!

Olvasd el ezt is!
4 dolog, amit SOHA ne mondj a leendő anyósodéknak

Ha beleszól az esküvőszervezésbe:

Az első kérdésünk természetesen az, hogy áll-e valamit a költségekből? Mert ha igen, akkor megérdemli, hogy egy kicsit beleszólhasson, vagy legalább a véleményét meghallgassátok. De, amit tehetsz, hogy már az elején lefekteted a szabályokat, és elmondod, hogy ez a ti esküvőtök, és azt szeretnétek, ha olyan lenne, amilyet ti akartok!

Ha mindent kritizál, amit csinálsz:

Ha folyamatosan beszólogat neked, azon nem nagyon tudsz változtatni, de azon igen, hogy te ezeket hogyan reagálod le! Ha legközelebb is elkezd csesztetni (már bocsánat), csak szépen kérj elnézést, és hagyd ott. Menj át a szomszéd szobába, vagy ahova tudsz. Kérd meg a párodat, hogy emlékeztesse a mamit, hogy semmi köze hozzá, hogy te nem úgy sütöd meg a csirkecombot, mint ő.

Olvasd el ezt is!
A barátod és anyukája közti kapcsolat rád is hatással lesz? 3 kérdés, amiből kiderül

Ha nem száll le a gyerektémáról:

Többféle utat is választhatsz, egyrészt megmondhatod kerek-perec, hogy jelenleg még nem szeretnétek, mert pl. lakást akartok venni. De provokálhatod is finoman, hogy most még egy növényt sem tudsz életben tartani, így szeretnél várni ezzel. Ígérd meg neki, hogy ha gyereket vártok, ő lesz az első akinek szóltok, így fölösleges folyamatosan kérdezősködnie.

Ha nem bírja a szüleidet:

Ez az a téma, amit nem szabad elviccelni. Mondd el neki őszintén, akármennyire kellemetlen is, hogy nem érdekel téged, ha nem kedveli őket, de ha egy helyen vannak, próbálja meg ezt magában tartani a családi békesség kedvéért.

Ha úgy csinál, mintha ellopnád a gyerekét:

Támadj hátulról! Legyél vele extra kedves, kérd a tanácsait olyan dolgokban, mint a sütés, a takarítás, hogy lássa, hogy szükség van rá, és nem akarod kizárni. Kérj tippeket a fiacskájával kapcsolatban is, ezzel éreztetve, hogy extrafontos nő a srác életében, és ezt te is elismered!